Μέσω του κινητού τους τηλεφώνου και με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορούν πλέον οι γυναίκες – θύματα ενδοοικογενειακής βίας να ενημερώνουν τις Αρχές ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία για την ψηφιακή εφαρμογή στη Βουλή και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η πιλοτική της χρήση.

Για τον πρώτο χρόνο δικαιούχοι να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή θα είναι γυναίκες που διαμένουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση του προγράμματος και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα με σκοπό κάθε γυναίκα να γνωρίζει ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να ζητήσει βοήθεια και να την έχει.

Πώς λειτουργεί το Panic Button

Αφού κατεβάσει μια γυναίκα την εφαρμογή θα μπορεί σε περίπτωση που νιώσει ότι κινδυνεύει να πατήσει το Panic Button, το κουμπί της εφαρμογής, και να ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες Αρχές.

Άμεσα η αστυνομία θα λάβει ένα sms για την απειλή ή τον κίνδυνο της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας της δικαιούχου. Στο SMS περιλαμβάνονται στοιχεία για τον χωρικό εντοπισμό της γυναίκας ώστε οι αστυνομικοί να επέμβουν για την προστασία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ