Για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο Open ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη Τζωρτζίνα, η οποία σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση βασανίστηκε πολύ μέχρι να πεθάνει, αλλά και στους θανάτους των δυο μικρότερων κοριτσιών, για τα οποία έχει ξεκινήσει έρευνα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τζωρτζίνα ήταν το παιδί που υπέφερε περισσότερο από όλα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο εξωγενής παράγοντας που επέδρασε στο παιδί δεν ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του μόνο ένας. Υπήρξαν πολλαπλές απόπειρες. Το παιδί βασανίστηκε και δυστυχώς δεν βασανίστηκε με τον ίδιο τρόπο με αυτόν που αποφάσισε η δράστης να θέσει τέλος στη ζωή του με φαρμακευτική ουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Λέων δηλώνοντας πως η Τζωρτζίνα βασανίστηκε.

Και συνέχισε: «Προσωπική μου εκτίμηση είναι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων να προσπαθούσε η δράστης και να χορηγούσε φάρμακα που υπνωτίζουν το παιδί και να κάνει το έργο της χωρίς να αφήνει κανένα σημάδι».

Για την περίπτωση της Μαλένας, ο Γρηγόρης Λέων επιμένει στον ασφυκτικό θάνατο. «Είναι ψευδείς οι δηλώσεις πως οι εκδορές στο πρόσωπο της Μαλένας δεν είναι συμβατές με ασφυκτικό θάνατο».

Τέλος, δήλωσε: «Τα ευρύματα στα παιδιά είναι ξεκάθαρα. Τα ευρύματα μιλάνε, αλλά χαθήκαμε στη μετάφραση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ