Για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας και του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη μίλησε ο Γρηγόρης Λέων. Ο γνωστός ιατροδικαστής βγήκε σε σύνδεση στην εκπομπή «Τώρα» στο Open με τη Φαίη Μαυραγάνη και αναφέρθηκε ξεκάθαρα πια σε τρεις ανθρωποκτονίες: της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας.

«Οι δικαστές γνωρίζουν περισσότερα στοιχεία από αυτά που γνωρίζουμε εμείς. Αυτό είναι το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε. Οι επιστήμονες είχαμε απόλυτο δίκιο. Ουσιαστικά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για τρεις ανθρωποκτονίες. Για το τρίτο παιδί είχαμε διατυπώσει την άποψη όντως βασανίστηκε αρκετά.

Όταν οι θεράποντες ιατροί δήλωναν δημόσια ότι το παιδί ήταν υγιές πριν να γίνει το πρώτο επεισόδιο και δεν είχε κανένα παθολογικό, γενετικό ή άλλο αίτιο για να προκληθεί ένα τέτοιο επεισόδιο είχαν δίκιο. Από εδώ και πέρα πρέπει να αναμένουμε να επιβεβαιωθούν τα επιστημονικά δεδομένα και όχι αυτά που μεταδίδονται στο πλαίσιο υπεράσπισης ή για άλλους λόγους, από άλλες πλευρές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση της Πάτρας.

Και συνέχισε: «Είναι δεδομένο ότι στην Τζωρτζίνα γνωρίζουμε ξεκάθαρα τις συνθήκες θανάτου και υπάρχουν ενδείξεις ότι μιλάμε για εξωγενή παράγοντα. Δυστυχώς, επειδή στο παιδί έγιναν πολλά επεισόδια δεν μπορούμε να ξεδιαλύνουμε πλήρως ποιος είναι ο εξωγενής παράγοντας. Είτε πρόκειται για ανθρώπινο χέρι άμεσα (με την απόφραξη των αεροφόρων οδών), είτε για τη χορήγηση ουσιών μιλάμε για εγκληματική ενέργεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ