Ένα επεισόδιο με γονείς από τη Συρία διαδραματίστηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κιβωτό του κόσμου. Συγκεκριμένα, οι γονείς εισέβαλαν στο κτίριο ενώ καταγγέλουν ότι τους πήραν τα παιδιά και τα έχουν μοιράσει σε διάφορες δομές ανά την Ελλάδα.

Όπως όλα δείχνουν οι εξελίξεις μετά τις καταγγελίες του 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα Αντώνιο είναι καταιγιστικές.

Ο πατέρας Αντώνιος από την Κιβωτό του κόσμου

Κιβωτός του κόσμου – Τι δήλωσε ο γενικός γραμματέας Σύρων Ελλάδος

«Τα παιδιά μας θέλουμε, τα παιδιά μας. Να τα δούμε, τα έχουν εδώ φυλακή. Μας πήραν τα παιδιά για τον κακό τους τον καιρό, για να τα πουλήσουν. Υιοθεσίες! Θα τα πούμε κάποια στιγμή όλα, να βγουν όλα στο φως.

Το ένα αδερφάκι δεν γνωρίζει το άλλο αδερφάκι. Τα έχουν χωρίσει. Τα έχουν στείλει στις δομές της Καλαμάτας και τα έχουν σαπίσει στο ξύλο. Που βρισκόμαστε; Στην ζούγκλα;

Σεβόμαστε τη χώρα που μας φιλοξενεί αλλά όχι και να μας τα πάρουν από τα χέρια», είπε ο γενικός γραμματέας Σύρων Ελλάδος στους δημοσιογράφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open μίλησε ένας 17χρονος που ισχυρίστηκε ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό ασέλγειας που κατέθεσε ο 19χρονος που έκανε την πρώτη καταγγελία.

«Μετά από όλα όσα είδα να γίνονται μέσα στο δωμάτιο, την επόμενη κιόλας ημέρα, ο πατέρας Αντώνιος με πλησίασε για να με χρηματίσει για να μην μιλήσω και να μην πω πουθενά όσα είχα δει.

Συγκεκριμένα μου είχε πει ότι θα μου δώσει χιλιάδες ευρώ για να ξεχάσω όσα είδα. Αυτό που είδα πρέπει να γινόταν συστηματικά. Μάλιστα το ίδιο βράδυ που τους είδα μέσα στο δωμάτιο, ο φίλος μου ήρθε και μου είπε τα πάντα, αλλά ακόμα φοβόταν να μιλήσει. Χαίρομαι τελικά που μας άκουσε και τελικά βρήκε την δύναμη να τον καταγγείλει», τόνισε.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 19χρονος αναφέρεται στον πατέρα Αντώνιο. Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες για άλλους τρεις εργαζόμενους στην Κιβωτό. Πρόκειται για τρεις άντρες, που ζούσαν από παιδιά στην οργάνωση και με την πάροδο του χρόνου, έγιναν εργαζόμενοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ