Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά επέβαλε το δικαστήριο, καθώς και χρηματική ποινή ύψους 21.000 ευρώ. Η απόφαση είναι ομόφωνη.

Οι ποινές που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είναι για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που του αποδόθηκαν (ψευδή κατάθεση κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία).

Η μητέρα της 19χρονης, αποκαλύπτει ότι ένιωσε ανακούφιση με την ποινή που του επιβλήθηκε αλλά και οργή όταν έμαθε ότι κατά την απολογία του ζήτησε να δει την κόρη του όταν αποφυλακιστεί.

«Ανακουφίστηκα όταν έμαθα την ετυμηγορία για τον κατηγορούμενο. Στεναχωρήθηκα και ένιωσα οργή όταν ο Αναγνωστόπουλος κατά την απολογία του ζήτησε να δει τη Λυδία όταν αποφυλακιστεί» είναι τα πρώτα λόγια της μητέρας της Καρολάιν, Σούζαν μετά την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου όπως τα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Θυμίζουμε πως τα ΜΜΕ της Μεγάλης Βρετανίας δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη γυναικοκτονία των Γλυκών Νερών. Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, που έκρινε ένοχο τον 33χρονο σύζυγό της χωρίς κανένα ελαφρυντικό μονοπώλησε το ενδιαφέρον.

Κάποια από τα κορυφαία κανάλια και εφημερίδες όπως το Skynews,η Sun, η Dailymail, ο Guardian, η The Standard,  ο Independent, αλλά και η Mirror παίζουν ως πρώτη είδηση την ενοχή του πιλότου. Οι τίτλοι της είδησης είναι κοινοί με τη λέξη «ένοχος ο πιλότος» να κυριαρχεί στους τίτλους των ειδήσεων. 

Μάλιστα η Daily Mail επισημαίνει: «Μετά από δίκη έξι ημερών, οι τρεις δικαστές και οι ένορκοι έκριναν ότι ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έπνιξε την 19χρονη Καρολάιν Κράουτς ενώ είχε σχεδιάσει το έγκλημα τις προηγούμενες ώρες. Ο Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος επίσης για τη δολοφονία της σκυλίτσα της οικογένειας, της Ρόξυ. Υπενθυμίζεται πως την κρέμασε στην κουπαστή του σπιτιού τους, προσπαθώντας να σκηνοθετήσει ένα ψεύτικο σκηνικό ληστείας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ