Μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει η ανακοίνωση για το ποιος θα μας εκπροσωπήσει στο Τορίνο όπου θα γίνει ο διαγωνισμός της Eurovision 2022. Κάποιοι πιστεύουν ότι η απόφαση έχει παρθεί και ότι ο Good Job Nicky είναι το μεγάλο φαβορί.

Aπό την ώρα που ανακοινώθηκαν οι πέντε καλλιτέχνες, άρχισε ένα γαϊτανάκι φημών. H γκρίνια καλά κρατεί στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, για το αν τελικά έπραξαν καλώς ή κακώς που θεωρούν ότι οι βραδιές της Eurovision αποτελούν παράδοση της δημόσιας τηλεόρασης και εκτός των άλλων φέρνουν και υψηλά νούμερα τηλεθέασης, προσελκύοντας τα εμπορικά κοινά, δηλαδή φέρνουν έσοδα στον κρατικό φορέα.

Για ποιο λόγο δεν διοργανώθηκε μια βραδιά όπου όλοι οι υποψήφιοι θα παρουσίαζαν το τραγούδι τους και οι επιτροπή θα ψήφιζε; Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι πέντε καλλιτέχνες; Και γιατί δεν έγινε απευθείας ανάθεση; Κάποιοι θεωρούν πως οι αποφάσεις έχουν παρθεί εδώ και πολύ καιρό και πως ο ταλαντούχος Good Job Nicky θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Τορίνο.

Να θυμίσουμε πως η Καλομοίρα αρνήθηκε να καταθέσει τραγούδι για τον θεσμό και το παρασκήνιο που είχε αποκαλύψει τότε ο Νίκος Γεωργιάδης, είχε προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις.

Αυτά είναι τα τρία μεγαλύτερα ερωτήματα που ταλανίζουν κάποιους από τους ρομαντικούς και υποστηρικτές του θεσμού, που παραδοσιακά οργάνωναν για την δημόσια τηλεόραση τη βραδιά της Eurovision. Μέχρι στιγμής, η απόφαση είναι να μη γίνει τελικός και να ανακοινωθεί ο υποψήφιος του θεσμού χωρίς τυμπανοκρουσίες. Το okmag συνεχίζει το ρεπορτάζ…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ