Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια, όπου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά, με την πυροσβεστική να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης κοντά στη Λίμνη Ευβοίας, ενώ πλέον εκτείνεται σε ένα μέτωπο περίπου 30 χιλιομέτρων, κατακαίοντας μια άλλοτε καταπράσινη και πυκνόφυτη περιοχή.

Για την ασφάλεια των κατοίκων οι αρμόδιες αρχές έχουν προχωρήσει από χθες στην εκκένωση περισσότερων από δέκα οικισμών. Μάλιστα, συνολικά 85 πολίτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια με πλωτά μέσα από τη φλεγόμενη παραλία του χωριού Ροβιές και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αιδηψού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανένας δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σοκαρισμένος ο Γιώργος Τσαλίκης από τις διαστάσεις που έχει πάρει η πυρκαγιά στην Εύβοια, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα συγκλονιστικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει την καταστροφή που έχει γίνει, ξεσπώντας για όσα συμβαίνουν.

«Εικόνα από Εύβοια που μου κόβει την ανάσα.. Εσύ δε νιώθεις απόγνωση όταν βλέπεις να καίγεται έτσι η χώρα μας; Οι ομορφιές μας; Τι θα αφήσουμε ρε στα παιδιά μας; Τι περιβάλλον; Τι φταίνε τα ζωάκια; Δε μπορώ να το πιστέψω αυτό που ζούμε ΚΑΙ φέτος αλήθεια.», έγραψε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ