Αγωνία και μυστήριο υπάρχει γύρω από τη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα. Ο εκδότης, δημοσιογράφος και ιδρυτής του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Δεκέμβριο σε ηλικία 72 ετών μετά από μάχη με τον κορονοϊό Ποιος παίρνει τα περισσότερα σπίτια του Γιώργου Τράγκα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Τι αφήνει στα παιδιά, στη σύζυγο, τον σωματοφύλακα και την οικιακή βοηθό.

Ο Γιώργος Τράγκας είχε ακίνητα σε Ελλάδα, Παρίσι και Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τον Γιώργο Θανάσουλα και το κυριακάτικο Πρώτο Θέμα υπάρχει μια ιδιόχειρη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα που συντάχθηκε το 2018.  Σύμφωνα με αυτή την κρυφή διαθήκη ο δημοσιογράφος κληροδοτεί το 42% από την περιουσία του στον γιο του Γιάννη Τράγκα, το 35% στην τελευταία του σύζυγο Μαρία Καρρά, και στον γιο του Φρέντι το 23%.

Η διαθήκη αναστάτωσε τα μέλη της οικογένειας Τράγκα, που έχουν χωριστεί σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Στο πρώτο ανήκουν ο Γιάννης Τράγκας και η Μαρία Καρρά, και στο άλλο ο Φρέντι, ο οποίος κληρονόμησε ένα ποσοστό που είναι σημαντικά πιο κάτω από τη νόμιμη μοίρα (33%) που δικαιούταν.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στη διαθήκη γίνεται  λόγος και για μετρητά ύψους 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία επίσης μοιράζονται στους τρεις αναλογικά, όπως όρισε ο Γιώργος Τράγκας στην ιδιόχειρη διαθήκη του.

Ο Γιώργος Τράγκας επέλεξε να δωρίσει επίσης μετρητά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και θεσμούς. Στην εκκλησία της Ελλάδος δώρισε 100.000 ευρώ, στον Σύλλογο «Ελπίδα» 50.000 ευρώ, στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία 30.000 ευρώ, ενώ 50.000 ευρώ πάνε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαρλίν στο Μονακό, όπου ο δημοσιογράφος φέρεται να διατηρούσε τέσσερα τουλάχιστον διαμερίσματα.

Τέλος στη διαθήκη του συμπεριέλαβε τον αστυνομικό που είχε επιφορτιστεί με τη φύλαξή του, ενώ ένα χρηματικό ποσό άφησε και στην οικιακή βοηθό του.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή Happy Day της Δευτέρας:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ