Και εκεί που νομίζεις ότι όλα χάνονται η ελπίδα βρίσκει πάντα μια χαραμάδα για να τρυπώσει. Αυτό το συναίσθημα και ένα σφίξιμο στο στομάχι -για την ανυπολόγιστη καταστροφή- φαίνεται να δημιουργεί η φωτογραφία με το ηλικιωμένο ζευγάρι που κοιμάται αγκαλιά στο κατάστρωμα του ferry boat, αφήνοντας πίσω τη φλεγόμενη Εύβοια. Η συγκεκριμένη εικόνα του ζευγαριού που έχει γίνει viral αποτελεί «γροθιά στο στομάχι» για τις τελευταίες εξελίξεις με τα πύρινα μέτωπα που κατέκαψαν την Εύβοια.

Η συγκινητική λήψη ανήκει στον Κώστα Τσιρώνη και τραβήχτηκε για το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. απεικονίζει τον 89χρονο Γεώργιο Λιάκο και την 87χρονη Παρισσώ Λιάκου που έφυγαν άρον άρον από την Εύβοια λόγω της εκτεταμένης φωτιάς. Οι δυο τους έχουν ξαπλώσει κρατώντας στην αγκαλιά τους το σκυλάκι τους, τη Bella μετά τις δύσκολες ώρες που έζησαν. μαζί και στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα το ζευγάρι παραμένει αγκαλιασμένο με την ελπίδα να ξεπεράσει ΄τον Γολγοθά του.

Η φωτογραφία τους φυσικά έκανε τον γύρω του διαδικτύου με την κατερίνα Καινούργιου να αναφέρει συγκινημένη: «Γροθιά στο στομάχι. Ολομόναχοι μέσα στο χάος…

Ξαπλωμένοι και σκεπασμένοι πρόχειρα με ένα τραπεζομάντηλο, ο Γεώργιος Λιακος (89 ετών) και η Παρισσώ Λιάκου (87 ετών) βρίσκονται με το σκυλάκι τους, τη Bella, στο κατάστρωμα ferry boat, που έσπευσε στην παραλία του χωριού για να συνδράμει στην εκκένωση…

Την φωτογραφία τράβηξε ο Κώστας Τσιρώνης για το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων».

Η Ρούλα Κορομηλά ανέφερε: « Ο κυριος Λ. ,89 ετών και η σύζυγος του 87 ετών, μαζι με το σκυλάκι τους την Bella «ξαπλωσαν» λιγο να ξεκουραστούν στο κατάστρωμα του φέρι μποτ και περιμενουν… Θεα το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς που θεριεύει και τους απειλεί».

Τέλος, η Ελένη Τσολάκη αρκείται στο να πει: «Συγγνώμη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ