Με αφορμή το 2ο συνέδριο που θα γίνει αύριο Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις Σέρρες για την κακοποίηση των γυναικών, η πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ Φωτεινή Αραμπατζή, έφερε στο φως σοκαριστικά στοιχεία για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας στις Σέρρες.

Η σκληρή και κλιμακούμενη, δυστυχώς, επικαιρότητα, τα μηνύματα προς την Ομάδα Εργασίας της πρωτοβουλίας “Μαζί πιο δυνατές”, οι προτροπές και τα ακούσματα, μας καλούν να πραγματευτούμε ένα θέμα δύσκολο και επώδυνο.

Είναι δε, άκρως ανησυχητικό ότι μόνο για τον μήνα Οκτώβριο, στις Σέρρες, στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, σχηματίστηκαν 21 δικογραφίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης ενηλίκων αλλά και παιδιών!

Στο Συνέδριο, μέσα από τις εισηγήσεις των ειδικών, τις βιωματικές καταθέσεις αλλά και τον διάλογο, που θα ακολουθήσει στόχο έχουμε: να εντοπιστούν και να προληφθούν συμπεριφορές, να υποδειχθούν τρόποι αντίδρασης και αντιμετώπισης, να καταστεί σαφές το νέο νομικό οπλοστάσιο, να παρασχεθούν εργαλεία ψυχικής ενδυνάμωσης και να παρουσιαστούν οι δυνατότητες, που έχουν οι γυναίκες, οι μητέρες, τα κορίτσια να αντιμετωπίσουν μέσα από αρμόδιες δομές, πάσης φύσεως κακοποιητικές συμπεριφορές. Και όλα αυτά υπό την ομπρέλα του αισθήματος της ενθάρρυνσης, της ενδυνάμωσης, της αλληλεγγύης, που φιλοδοξεί να παράσχει μια κοινότητα, όπως το “ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ”» σημειώνει η Φωτεινή Αραμπατζή.

2ο Συνέδριο: «Κοιτώντας κατάματα τα πολλά πρόσωπα της γυναικείας κακοποίησης»

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο ELPIDA RESORT & SPA, στις 6 μ.μ. και προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι:

  1. Ελεονώρα Μελέτη Δημοσιογράφος – συγγραφέας του βιβλίου «Γυναίκα ψάχνει»

· Θέμα ομιλίας: «Οδηγός “επιβίωσης” γυναικών στη λάμψη της δημόσιας σφαίρας. Άμυνες σε “κακοποιητικά” περιβάλλοντα»

  1. Μανώλης Σφακιανάκης – Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας – Ειδικός Ερευνητής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

· Θέμα ομιλίας: «Κακοποίηση της γυναίκας και πώς επηρεάζεται από τη μετάλλαξη εγκληματικών συμπεριφορών στις σύγχρονες κοινωνίες (εκδικητική πορνογραφία- sex tortion)»

  1. Μέμα Σιμωνετάτου – Δικηγόρος

· Θέμα ομιλίας: «Ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία σύμφωνα με τον νέο Π.Κ.»

  1. Μαριάννα Αντωνακάκη – Δημιουργός του Nowletsplay Ψυχοθεραπεύτρια, Παιγνιοθεραπεύτρια:

· Θέμα ομιλίας: «Οι αντιξοότητες, οι κακοποιήσεις, η παραμέληση και η βία… από τη βρεφική ηλικία στην εφηβεία. Μια ανηφορική ευθεία ή ένας φαύλος κύκλος;»

και βέβαια η

  1. Άννα Κανδαράκη – Κλινική Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Αθηνών, που συμμετείχε και ενθουσίασε το κοινό και στο 1ο Συνέδριο της πρωτοβουλίας με

· θέμα ομιλίας αυτή τη φορά : «Τα πολλά πρόσωπα της βίας: Πώς να μάθουμε να κλείνουμε τις πληγές μας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ