Σεισμός 7,8 Ρίχτερ έπληξε τα ξημερώματα την επαρχία Γκαζιαντέπ στην Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Ο ισχυρότατος σεισμός που κράτησε πάνω από ένα λεπτό προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων σε Τουρκία και Συρία, καθώς κατέρρευσαν εκατοντάδες σπίτια και άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής Δημήτρης Κολοβέτσιος ο οποίος βρίσκεται σε περιοχή περίπου 3 ώρες μακριά από το επίκεντρο περιγράφει την ώρα του σεισμού στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

«Περάσαμε μεγάλη ταραχή στις 4.30 το πρωί. Εμείς είμαστε 3 περίπου ώρες οδικώς από το επίκεντρο. Τον σεισμό τον νιώσαμε πολύ έντονα. Ήμουν στο κρεβάτι και μόλις σηκώθηκα δεν μπορούσα να κρατήσω την ισορροπία μου. Η διάρκειά του ήταν περίπου 1,5 λεπτό. Είχε πάρα πολλούς μετασεισμούς. Όλοι οι άνθρωποι από την πολυκατοικία μου κατεβήκαμε κάτω. Έκλαιγαν οι άνθρωποι. Έμπαιναν στα αυτοκίνητα για να φύγουν γρήγορα. Επικράτησε μια ταραχή. Απ’ ότι μαθαίνω εδώ δεν έχουμε πτώσεις κτιρίων. Μόνο ρωγμές», αναφέρει ο ποδοσφαιριστής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ