Ένα φιλικό αγώνα έκλεισε ο Ολυμπιακός, αφού το Σάββατο το βράδυ θα υποδεχτεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Με κεντρικό σύνθημα «ποδόσφαιρο για την ειρήνη, να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία», Ολυμπιακός και Σαχτάρ Ντόνετσκ θα τεθούν αντιμέτωποι σε φιλικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου στις 20:00 στο γήπεδο Καραϊσκάκη, με γενική είσοδο 10 ευρώ.

Ο αγώνας ορίστηκε στις 20:00 το βράδυ ενώ θα μεταδοθεί από το One Channel. Σημειώνεται πως όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική υποστήριξη των προσφύγων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Tο Σάββατο 9 Απριλίου, στις 20:00 ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα υποδεχτεί την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ σε ένα διεθνή φιλικό αγώνα για την Ειρήνη και τον τερματισμό του πολέμου. Πρόκειται για τον πρώτο από μία σειρά φιλικών αγώνων της ουκρανικής ομάδας με κορυφαίoυς συλλόγους στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Οι φίλαθλοι μπορούν να προσέλθουν στο γήπεδο με το εισιτήριο διαρκείας τους ή με απλό εισιτήριο αξίας 10 ευρώ. Όλα τα έσοδα του αγώνα θα δοθούν για οικονομική στήριξη των προσφύγων.

Η τελευταία φορά που οι πρωταθλητές Ελλάδας αντιμετώπισαν τους Ουκρανούς ήταν το 2007 στα πλαίσια φιλικού αγώνα με αφορμή τη μεταγραφή του Νέρι Καστίγιο. Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 3-2. Για τους Πειραιώτες είχαν σκοράρει ο Μάρκο Νε, ο Τρεζόρ Λομάνα Λουα Λουα και ο Ροντρίγκο Αρτσούμπι, ενώ για τους Ουκρανούς ο Νέρι Καστίγιο και ο Μπραντάο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ