Ο αντιεμβολιαστής Πρωταθλητής του kickboxing, Φεντερίκ Σινάτρα έχασε τη ζωή του από επιπλοκές του κορωνοϊού στα 41 του. Γνωστός για τις απόψεις του κατά των εμβολίων Φρεντερίκ Σινίστρα, γνωστός με το παρατσούκλι «Νεκροθάφτης», έφυγε από τη ζωή λίγες εβδομάδες αφότου αποφάσισε να φύγει από το νοσοκομείο παρόλο που νοσηλευόταν με κορονοϊό.

Συγκεκριμένα ήθελε να καταπολεμήσει τον «μικρούλη ιό», όπως αποκαλούσε την Covid – 19 από το σπίτι του με παροχή οξυγόνου ενώ δεν είχε κάνει εμβόλιο. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Φρέντερικ Σινίστρα εισήχθη στο νοσοκομείο στα τέλη Νοέμβρη, όταν υποχρεώθηκε από τον προπονητή του να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, και πόσταρε στα social media φωτογραφίες του την εντατική.

Σε ένα από τα βίντεο που είχε ανεβάσει εκείνο το διάστημα, ο 41χρονος Φεντερίκ Σινάτρα εμφανιζόταν να δυσκολεύεται να αναπνεύσει, ενώ έγραφε στη λεζάντα της ανάρτησης ότι «δεν είχε χρόνο για χάσιμο για τεμπέληδες». Δύο μέρες μετά, ο Σινίτρα πέθανε στο σπίτι του έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή. Τον θάνατό του ανακοίνωσε η σύντροφός του την επόμενη ημέρα.

Στις 26 Νοεμβρίου, ο Φεντερίκ Σινίστρα είχε ανακοινώσει ότι ακυρώθηκε ένας αγώνας του που ήταν προγραμματισμένος για τις 4 Δεκέμβρη, σημειώνοντας πάντως ότι ο ίδιος αισθάνεται «αηδιασμένος» με αυτήν την εξέλιξη που επέβαλε το πρόβλημα υγείας του. «Ένας πολεμιστής δεν παραδίνεται ποτέ, θα επιστρέψω δυνατότερος», είχε πει τότε.

Ο προπονητής του Φεντερίκ Σινίστρα, Οσμάν Γίγκιν, ήταν ο άνθρωπος που προσπάθησε με κάθε μέσο να πείσει τον αθλητή να πάει στο νοσοκομείο, κάτι που ο ίδιος αρνούνταν. Είχε φτάσει μάλιστα στο σημείο να απειλήσει τον 41χρονο ότι εάν δεν αναζητούσε ιατρική βοήθεια, θα τελείωνε η συνεργασία τους.