Κανείς δεν μπορεί ακόμη και τώρα να πει με βεβαιότητα τι ακριβώς έχει συμβεί και ας έχουν περάσει σχεδόν 4 ώρες από το «κρασάρισμα» σε Facebook, Instagram και WhatsApp.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «έπεσαν» λίγο μετά τις 18:30 ώρα Ελλάδας και όπως φαίνεται βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα «κρασαρίσματα» στην ιστορία τους.

Όσοι χρήστες επιχείρησαν να μπουν στα προφίλ τους για να δουν τις ενημερώσεις ή τα μηνύματά τους στο Messenger, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μήνυμα: «Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτό τον ιστότοπο». Ίδιο το μήνυμα και σε Instagram και WhatsApp. Όσοι επιχειρούσαν να συνδεθούν μέσω υπολογιστή, απλά έβλεπαν το μήνυμα «Site down», ενώ στις κινητές συσκευές αδυνατούσαν να δουν ενημερώσεις και νέα μηνύματα.

Κάποιες πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ως πιθανή αιτία πρόβλημα με το σύστημα Domain Name (DNS), το οποίο επιτρέπει στις διαδικτυακές διευθύνσεις να μεταφέρουν τους χρήστες στους ιστοτόπους τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε λίγες, ο Ζούκερμπεργκ είδε την προσωπική του περιουσία να μειώνεται κατά περίπου 7 δισ. δολάρια, ενώ έπεσε και από την κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ