Την ώρα που η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή για τουλάχιστον ακόμα δύο μήνες, ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

O περιορισμός με βραχιολάκι επιτρέπει ουσιαστικά στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να ελέγχουν ότι πράγματι βρίσκεσαι σε κατ’οίκον περιορισμό. Πρόκειται για μια μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση Qatargate.

Παράλληλα ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί δήλωσε για την υπόθεση στην ΕΡΤ: «Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να εξαφανίσει. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσε να τα εξαφανίσει. Το δεύτερο σημείο είναι η επαφή με τους άλλους πρωταγωνιστές της υπόθεσης ή με μάρτυρες. Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί εδώ και πολύ καιρό. Πρώτον, η κυρία Καϊλή έχει τηλέφωνο στο κελί της, όπως και οι άλλες κρατούμενες στη φυλακή. Εάν κάποια στιγμή θέλουν να συνομιλήσουν με άλλα άτομα, διαθέτει τηλέφωνο και μπορεί να το κάνει. Όμως δεν το έκανε ποτέ.

Πρέπει να ξέρουμε ότι όλες οι τηλεφωνικές τις συνομιλίες καταγράφονται και τις ακούει η αστυνομία. Πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να παραμένει κρατούμενη όλους αυτούς τους μήνες η κυρία Καϊλή. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο. Θα μπορούσε εύκολα, περιμένοντας μέχρι να γίνει η ακρόαση άλλων ανθρώπων. Θα μπορούσε η κράτησή της να γίνει στο σπίτι της. Έτσι θα είχε την ευκαιρία να βλέπει το παιδί της κάθε μέρα. Πιστεύω ότι αυτό είναι σημαντικό. Πρόκειται για ένα παιδί που θα γίνει σύντομα δύο ετών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ