Η Εύα Καϊλή είναι αντιμέτωπη με νέα έρευνα που σχετίζεται με μισθούς των βοηθών της στην Ευρωβουλή.

Συγκεκριμένα η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξετάζει σήμερα το αίτημα της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή για μια υπόθεση που δεν σχετίζεται με το Qatargate.

Η έρευνα αφορά πιθανή απάτη κατά του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και την αμοιβή των βοηθών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το σχετικό αίτημα για άρση της ασυλίας της είχε σταλεί στην Εισαγγελία στα τέλη Δεκεμβρίου ενώ σύμφωνα με έρευνα του Politico η ευρωβουλευτής χρωστάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 100.000 ευρώ.

Οι πληροφορίες θέλουν τα έγγραφα να αναφέρουν δόλιες πληρωμές σε τέσσερις πρώην βοηθούς της από το 2014 έως το 2020.

«Έγινα χίλια κομμάτια» δήλωσε η Εύα Καϊλή

Όσον αφορά την υπόθεση QatarGate η ίδια αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και βραχιολάκι ενώ παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής».

Η Εύα Καϊλή αποκάλυψε: «Τον Δεκέμβριο του 2022, όταν πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης σε τι κατηγορίες εφέρετο ότι συμμετείχε ο σύντροφός μου και πατέρας της κόρης μου, κατέρρευσε όλη μου η ύπαρξη, χάθηκε ξαφνικά ο κόσμος όλος, έγινα χίλια κομμάτια.

Μετά ήλθε η απόλυτη απομόνωση και απόρριψη από τους πάντες, τους συναδέλφους μου στην Ευρωβουλή, τον πολιτικό κόσμο στην πατρίδα μου, τους φίλους, τους γνωστούς. Ήταν σαν να μην υπήρξα. Βρέθηκα στη φυλακή, μακριά από την κόρη μου, με μόνη συντροφιά την ελπίδα ότι αυτό που ζω είναι ψευδαίσθηση. Παραμιλούσα, φώναζα “είμαι αθώα”, αλλά οι τοίχοι και τα κάγκελα δεν ακούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ