Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξή έδωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Super Κατερίνα» στον Alpha.

Η Ιωάννα άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για όλα, 16 μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η Ιωάννα αποκάλυψε πως πράγματι υπάρχει το σενάριο η δράστης να είχε και συνεργό που βρίσκεται έξω από τη φυλακή και αυτό την τρομάζει.

«Από την πρώτη μέρα το μεγάλο μου ερωτηματικό ήταν γιατί να γίνει αυτό σε εμένα. Ήταν μεγάλη απογοήτευση και προσβολή. Έχουν ταλαιπωρηθεί πολλοί άνθρωποι. Έχει ταλαιπωρηθεί η οικογένειά μου. Αυτή η επίθεση έγινε σε εμένα αλλά έχει αντίκτυπο στην οικογένειά μου, στους φίλους μου, ταλαιπωρήθηκαν άνθρωποι από το φιλικό και το εργασιακό μου περιβάλλον», είπε αρχικά η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Κατερίνα Καινούργιου.

Για τη γυναίκα που της επιτέθηκε είπε: «Όλη η συμπεριφορά που έχουμε δει είναι αυτή και δεν έχει αλλάξει. Έχει μια στάση που δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας και δείχνει ότι δεν έχει κατανοήσει τι έχει κάνει. Κρατά μια στάση που φαίνεται σαν να μην την αφορά».

Για την απόφασή της να δώσει το «παρών» στο δικαστήριο είπε: «Οι περισσότεροι από τους δικούς μου ανθρώπους φοβήθηκαν αn θα το αντέξω και μπορώ να το κάνω, αλλά εγώ το θεώρησα μονόδρομο. Το οφείλω στον εαυτό μου και το να βρίσκομαι εκεί θα με βοηθήσει να καταλάβω και να ξεπεράσω το σοκ που έχω υποστεί και να προχωρήσω παρακάτω».

Και συνέχισε: «Εγώ θα είμαι εκεί σε κάθε δικάσιμο. Το οφείλω στους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και στον εαυτό μου. Θα ήθελα να έρθει. Με αυτήν τη συμπεριφορά επιβαρύνει τη θέση της και αποδεικνύει πως είναι αμετανόητη»

Αναφερόμενοι στους δημοσιογράφους που συνάντησε έξω από το δικαστήριο είπε: «Ούτω ή άλλως ήταν δύσκολο για εμένα γιατί είμαι πολύ καιρό στην απομόνωση, μακριά από τον κόσμο και τα κοινά. Ήταν ένα σοκ για εμένα και ξέροντας ότι όλα τα βλέμματα είναι πάνω μου. Με σόκαρε, δεν με τρόμαξε. Προσπάθησα να το διαχειριστώ με ψυχραιμία» και συμπλήρωσε πως ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Σάκης Κεχαγιόγλου την προσέγγισε και της εξέφρασε τη λύπη του κι εκείνη τη δέχθηκε.

Μιλώντας και για την απόφασή της να δημοσιεύσει φωτογραφίες της στο Instagram από τα τραύματά της αποκάλυψε: «Υπάρχει μια εντύπωση ότι έχω τραυματιστεί και σε λίγο καιρό θα είμαι καλά. Δεν είναι έτσι. Προσπαθώντας να εξηγήσω ότι αυτό είναι κάτι που δεν αποκαθίσταται προσπάθησα να δείξω πόση ζημιά έχει γίνει».

«Όλο το διάστημα που ήμουν στο νοσοκομείο κατάλαβα ότι η μητέρα μου έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτήν την εικόνα μου και να προσπαθεί να με κάνει να νιώθω καλά. Κατάλαβα πόσο κοντά έφθασα στον θάνατο. Κατάλαβα πόσο τυχερή ήμουν που σώθηκα. Αυτές οι φωτογραφίες είναι ένας τρόπος να συνειδητοποιώ ότι δεν θα μπορέσω να είμαι ξανά όπως ήμουν», αποκάλυψε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ