Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έφτασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της για να καταθέσει για την πολύκροτη υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι που δέχτηκε τον Μάιο του 2020. Στο δικαστήριο εμφανίστηκε αυτή τη φορά και η δράστις, μπαίνοντας από την πλαϊνή είσοδο.

Η κατηγορούμενη κάθισε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων και όχι στο εδώλιο, ενώ η πρώτη αντίδραση της Ιωάννας Παλιοσπύρου ήταν να την κοιτάζει επίμονα. Λίγο αργότερα, αναβίωσε τον εφιάλτη που έζησε μέσα από την κατάθεσή της.

Η κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Πολύωρη αναμένεται να είναι η κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Ξεκίνησε με τα εξής: «Σηκώθηκα για να πάω στη δουλειά μου και ήμουν στην είσοδο της πολυκατοικίας των γραφείων. Πάτησα το κουμπί του ασανσέρ και περίμενα να κατέβει. Κοιτούσα προς τα κάτω περιμένοντας. Άκουσα κάποιους θορύβους. Δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος. Καθώς περίμενα το ασανσέρ εμφανίστηκε μπροστά μου μια γυναίκα, σήκωσα το βλέμμα και με κοίταξε στα μάτια. Μου έριξε το βιτριόλι που εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι ήταν και έφυγε τρέχοντας.

Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό, το ένιωσα παντού πάνω μου. Ήμουν παντού στο σώμα μου λουσμένη και κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά. Το πρώτο πράγμα ήταν να τρέξω για κάποια βοήθεια. Θυμήθηκα ότι είχε φαρμακείο δίπλα και έτρεξα προς το φαρμακείο. Οι πόνοι ήταν φρικτοί, δεν έβλεπα καθόλου από το ένα μάτι. Μπήκα μέσα στο φαρμακείο ουρλιάζοντας, οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι έλεγα, πανικοβλήθηκαν. Τους έλεγα δώστε μου λίγο νερό πεθαίνω βοήθεια φώναζα. Πήγα στο νιπτήρα έριχνα νερό. Τα μαλλιά μου πέφτανε μέσα στο νιπτήρα. Έπιανα το πρόσωπο μου και καταλάβαινα ότι καιγόμουν, λιώνω.

Φώναζα για βοήθεια, οι άνθρωποι τρόμαζαν. Καταλάβαινα ότι εκείνη τη στιγμή κάτι χάνω… Κάλεσαν σε βοήθεια το 166. Μου είπανε να βγάλω τα ρούχα μου γιατί λιώνανε πάνω μου. Εγώ το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μη χάσω τις αισθήσεις μου. Γιατί καταλάβαινα ότι μόνο εγώ μπορούσα να σώσω τον εαυτό μου. Φώναζα “Θεέ μου βοήθησε με γιατί μόνο εσύ μπορείς”».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ