Στο δικαστήρο συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της βρέθηκε και σήμερα η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Η κοπέλα που πριν από 16 μήνες δεχθηκε επίθεση με βιτριόλι είναι παρούσα σε κάθε δικάσιμο της υπόθεσής της και παρακολουθεί με θάρρος και δύναμη ψυχής τις εξελίξεις για την υπόθεσή της.

Μετά τις καταθέσεις των γιατρών που την περιέθαλψαν όταν δέχθηκε την επίθεση με το βιτριόλι και τα όσα κατέθεσαν η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Θριασίου, Μαρία Καλοφώνου, ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων του νοσοκομείου Metropolitan, Πέτρος Δημοβέλης, αλλά και ο ιατροδικαστής της υπόθεσης Σωκράτης Τσαντήρης, σήμερα θα καταθέσουν μερικοί ακόμη μάρτυρες της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν σήμερα και οι τελευταίοι μάρτυρες και αμέσως μετά η διαδικασία θα συνεχιστεί με την ανάγνωση εγγράφων της δικογραφίας. Μάλιστα, αν και η σημερινή διαδικασία εξελιχθεί γρήγορα δεν αποκλείεται το δικαστήριο να καλέσει σε απολογία την κατηγορούμενη. Μια απολογία, που αναμένει όλες αυτές τις ημέρες η Ιωάννα προκειμένου να λάβει απαντήσεις για τους λόγους που οδήγησαν την 36χρονη να της επιτεθεί.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη και ένα ζήτημα σε εκκρεμότητα για το οποίο μένει να αποφανθεί το δικαστήριο, και αυτό δεν είναι άλλο από το αίτημα που κατέθεσαν οι δικηγόροι της Ιωάννας ζητώντας να κληθούν για κατάθεση στη δίκη δυο σημαντικοί, όπως ανέφεραν, μάρτυρες. Πρόκειται για δυο πρόσωπα – έναν 36χρονο άνδρα και μια γυναίκα – με τα οποία η κατηγορούμενη είχε συχνές επικοινωνίες πριν και μετά την επίθεση στην Ιωάννα.

Επί τους αιτήματός τους για κλήτευση αυτών των δυο προσώπων, οι δικηγόροι της Ιωάννας Παλιοσπύρου ανάφεραν στο δικαστήριο: «Από τη στιγμή που φέρεται να του ζητά συνδρομή για άλλοθι θα πρέπει να διαταχθεί η κλήτευση του για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας… Το δικαστήριο έχει αρμοδιότητα να κληθούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που συνομίλησαν με την κατηγορουμένη μετά το συμβάν. Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθούν για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνέργειας. Εμφανίστηκε δικηγόρος σε κανάλια και είπε ότι εκπροσωπεί τον άντρα που προτείνουμε μάρτυρα. Αυτός είπε για το καυστικό υγρό και για την παρακολούθηση. Από τη στιγμή που υπάρχουν οι κλήσεις αμέσως μετά το περιστατικό σε αυτά τα άτομα, όφειλε ο ανακριτής να τα καλέσει».

Ωστόσο, για το αν τα δυο αυτά πρόσωπα θα κληθούν, εν τέλει, στη δίκη για να καταθέσουν, θα αποφασίσει το δικαστήριο, αφού πρώτα ακούσει τον εισαγγελέα της έδρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ