Τη Δευτέρα η 27χρονη αθλήτρια σήκωσε συνολικά 283 κιλά καθώς η Κινέζα Λι Γουένγουεν κέρδισε το χρυσό με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ στην κατηγορία των 320 κιλών.

Η Κάμπελ, που έκανε το ντεμπούτο της στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο, ήταν η τέταρτη μετά το αρασέ αλλά ανέβηκε στο βάθρο μετά από τις επιτυχημένες της προσπάθειες στα 156 και 161 κιλά.

Η Αμερικανίδα Σάρα Ρομπλς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σηκώνοντας συνολικά 282 κιλά.

«Έμεινα άφωνη, για πρώτη φορά», είπε ο Κάμπελ στο BBC Sport. «Ξέρεις ότι μπορείς να είσαι σε φόρμα ξέρεις ότι θέλεις να κάνεις το καλύτερο, αλλά θέιε προσπάθεια για να τα καταφέρεις στο στάδιο. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη» είπε. Και πρόσθεσε: «Μπορείτε να πετύχετε οτιδήποτε θέλετε να επιτύχετε. Έπιασα πρώτη φορά στα χέρια μου μπάρα πριν από πέντε χρόνια για πρώτη φορά και τώρα είμαι ασημένια Ολυμπιονίκης».

Νωρίτερα στο ίδιο αγώνισμα, η τρανσέξουαλ αθλήτρια Λόρελ Χάμπαρτ απέτυχε στην προσπάθειά της. Η Νεοζηλανδή ήταν η πρώτος ανοιχτά τρανσέξουαλ αθλήτρια που αγωνίστηκε σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε διαφορετική κατηγορία φύλου από αυτήν στην οποία γεννήθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ