Δύσκολες ώρες για την οικογένεια του Αργύρου Χόντου, ενός εκ των 5 συνιδρυτών – αδελφών των πολυκαταστημάτων Hondos Center. Ο γιος του επιχειρηματία, Φρειδερίκος Χόντος έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 40 ετών. Ο Φρειδερίκος Χόντος πέθανε νικημένος από τον καρκίνο.

Όπως διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου και θα ταφεί στο νεκροταφείο Κηφισίας.

Ο Φρειδερίκος ήταν γιος του Αργύρη Χόντου, εκ των 5 συνιδρυτών – αδελφών των πολυκαταστημάτων «Hondos Center».

Τα πέντε αδέρφια που ίδρυσαν τα καταστήματα είναι: Ο Γιώργος, ο Γιάννης, ο Νίκος, ο Αργύρης και ο Κώστας. Όλοι τους είχαν κατέβει απ’ το χωριό τους, τις Μίκρες (σημερινά Χοντέικα) στην Αθήνα και ασχολήθηκαν με το εμπόριο.

Ξεκίνησαν ως πλασιέ σαπουνιών, αρωμάτων και φθηνών καλλυντικών της εποχής, τα οποία διέθεταν στους υπάλληλους της Τράπεζας της Ελλάδος και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών. Σιγά σιγά όμως κατάφεραν να γράψουν τη δική τους πορεία στον εμπορικό χώρο και δημιούργησαν μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων στη χώρα.

Τον Ιούνιο του 2020 είχε πεθάνει από καρκίνο και ο θείος του Φρειδερίκου, Γιάννης Χόντος, σε ηλικία 67 ετών. Ο Γιάννης Χόντος είχε χάσει τη γυναίκα του επίσης από καρκίνο.

Ο Φρειδερίκος Χόντος έδινε το τελευταίο διάσδτημα άνιση μάχη με μια επιθετική μορφή καρκίνου. Ήταν ένας απ’ τους τρεις γιους του Αργύρη Χόντου, που μεταξύ άλλων ελέγχει τα καταστήματα Hondos στην οδό Ερμού στην Αθήνα, στην Κηφισιά, στο Μαρούσι, στο Παγκράτι, τη Λάρισα, το Βόλο, και τη Θεσσαλονίκη (Ευοσμο, Αριστοτέλους, Εγνατίας).