Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Διονύσης Σιμόπουλος ήταν επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, με σημαντική συγγραφική και δημοσιογραφική δραστηριότητα στον Τύπο, στην τηλεόραση και σε θεάματα πολυμέσων καθώς επίσης και ως σεναριογράφος σε ενημερωτικές εκπομπές.

Είχε καταγωγή από τον Γρύλλο Ηλείας και ήταν πατέρας τριών παιδιών. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Τρίτη στην Αθήνα και μετά από επιθυμία του, θα ταφεί στο Γρύλλο Ηλείας.

Ο ίδιος είχε μιλήσει προ μηνών, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

Ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι πάρα πολύ δύσκολος. Όταν μου ανακοινώθηκε από τους γιατρούς, σκέφτηκα ότι θα έχω 2-3 μήνες ζωής, το πολύ. Ο γιατρός μου είπε αν δεν κάνω τίποτα θα ζήσω 6 μήνες, και αν κάνω αυτά που πρέπει θα ζήσω παραπάνω. Έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε, κι εγώ ακόμα ζω και βασιλεύω και πιστεύω ότι θα δω και την τέλεια ανακαίνιση του πλανηταρίου το 2023, δήλωνε χαρακτηριστικά τον Οκτώβριο του 2021.