Ο γνωστός δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης και της ΕΡΤ Νίκος Ασλανίδης καταγγέλλει την κακοποίηση του 98χρονου πατέρα του στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Ο δημοσιογράφος έχει αποστείλει επιστολή καταγγελίας και στο Υπουργείο Υγείας και επιφυλάσσεται να προχωρήσει σε κάθε νόμιμο δικαίωμα και υποχρέωση ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος ο 98χρονος πατέρας του νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, γιατί είχε αιματουρία. Στη συνέχεια κρίθηκε ότι πρέπει να νοσηλευτεί και εισήχθη στην ουρολογική κλινική του ίδιου νοσοκομείου.

«Την επομένη της νοσηλείας του (26/8) παρακάλεσε τις νοσοκόμες να του δώσουν την πιτζάμα του γιατί κρύωνε. Οι νοσοκόμες δεν του έδωσαν σημασία και αυτός σηκώθηκε από το κρεβάτι του για να την πάρει από την τσάντα του και να τη φορέσει. Μόλις επέστρεψε στο κρεβάτι του, εμφανίστηκαν δυο νοσοκόμες, οι οποίες τοποθέτησαν κάγκελα στο κρεβάτι του και χωρίς λόγο, του έδεσαν τα χέρια με γάζες…Μάταια ρωτούσε γιατί τον δένουν. Δεν του έδιναν κάποια απάντηση αλλά χρησιμοποιώντας βία προσπαθούσαν να τον δέσουν στα κάγκελα», αναφέρει ο κ. Νίκος Ασλανίδης.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος προσθέτει: «Ο ηλικιωμένος κάλεσε σε βοήθεια τους άλλους ηλικιωμένους ασθενείς, αλλά κανείς δεν τον βοήθησε προφανώς γιατί φοβήθηκαν ότι θα έχουν την ίδια μεταχείριση… Αν και είναι 98 ετών προσπάθησε να αντιδράσει και έσπρωξε τη μια νοσοκόμα με το δεξί του χέρι, η οποία όμως άρχισε να τον χτυπά στο μπράτσο προκαλώντας του μώλωπες που είναι ακόμη εμφανείς. Μετά από αυτό «παραδόθηκε» και τον έδεσαν.

Ο πατέρας μου δεν θυμάται πόσες ώρες ήταν δεμένος. Εκείνο που θυμάται όμως έντονα είναι το αίσθημα του τρόμου ότι ήρθε το τέλος του με έναν τέτοιο τραγικό τρόπο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νίκος Ασλανίδης σημειώνοντας ότι ο πατέρας του κοιμόταν για ώρες όταν τον πήρε από το νοσοκομείο, κάτι που δεν συνηθίζει.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάρτηση αυτή δεν αφορά ΟΛΟΥΣ τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων…

Posted by Νίκος Ασλανίδης on Monday, August 29, 2022