Ένα πανό για την απόφαση στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, οδήγησε τη Λίνα Μενδώνη και τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη να αποχωρήσουν από το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στην επίσημη έναρξη.

Για την πρεμιέρα του φεστιβάλ βρέθηκαν στο Μέγαρο Χορού η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μαζί με τον υφυπουργό Νικόλα Γιατρομανωλάκη, όπου υπέγραψαν προγραμματικές συμβάσεις για έργα της Μεσσηνίας.

Εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε η αποχώρησή τους από την παράσταση. Ο λόγος ήταν η διαμαρτυρία που έγινε με ένα πανό που έγραφε «οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή». Συγκεκριμένα στην υπόκλιση της παράστασης των Peeping Tom, ο χορευτής Πάνος Μαλακτός έβγαλε πάνω στη σκηνή πανό που έγραφε: «Rapists must be in Jail!».

H πρωτοβουλία ανήκε αποκλειστικά στον Κύπριο χορευτή της ομάδας. Όπως αναφέρει η ανάρτηση του θεατρικού συγγραφέα, Μάνου Λαμπράκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τόσο η ομάδα όσο κι οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ προσπάθησαν να τον μεταπείσουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι το μεσημέρι της Πέμπτης 14/7 αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, αφότου πλήρωσε την εγγύηση των 30.000 ευρώ που όρισε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο ίδιος έξω από τις φυλακές έκανε δηλώσεις παρουσία και του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια.

«Έχω περίπου 1,5 χρόνο να μιλήσω. Δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε. Ίσως να παρασύρθηκε μέρος της κοινωνίας.

1,5 χρόνο έπαιζαν μόνοι τους μπάλα. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Και πιστεύω ότι στο τέλος, θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα φανερωθεί η αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά έξω από τις φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου για τον ηθοποιό.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο ανηλίκων αγοριών το 2015. Το δικαστήριο μετά την καταδίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη αποφάσισε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ