Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη ξεκινάει σήμερα Παρασκευή. Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης, με τα μέτρα ασφαλείας έξω από τα δικαστήρια να είναι δρακόντεια. Μάλιστα στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. 

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης δικάζεται για βιασμό κατά συρροή τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα. Πρόκειται για τη πρώτη μεγάλη δίκη στο πλαίσιο του κινήματος #metoο στον καλλιτεχνικό χώρο και η εκδίκαση της υπόθεση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Θυμίζουμε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης παρουσιάζεται ως αμετανόητος στο βούλευμα το οποίο εκδόθηκε στα τέλη Ιανουαρίου και αποφασίζει την παράταση της προσωρινής του κράτησης για έξι μήνες. Όπως αποκαλύπτει το dikastikoreportaz.gr βάσει του υπ΄αριθ. 88/2022 βουλεύματος το οποίο εκδόθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2022 οι δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου αποφάσισαν την παράταση κατά έξι μήνες της προσωρινής κράτησής του.

Δείτε το βίντεο με την άφιξη του Δημήτρη Λιγνάδη όπως προβλήθηκε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»:

Μάλιστα στη δίκη παρευρίσκονται τα τρία από τα τέσσερα θύματα που τον έχουν καταγγείλει. Δείτε το βίντεο από την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ