Με ένα από τα πιο διαδραστικά προφίλ επιχειρηματιών, στο οποίο διατύπωνε και υπεράσπιζε τις προσωπικές του απόψεις ασχέτως με το αν ήταν ή όχι political correct, ο πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ και πρώην διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετρούσε περισσότερους από 295.000 ακολούθους στο προφίλ του στο Instagram «dpg7000». Μέχρι χθες που ο λογαριασμός του κατέβηκε (προσωρινά ή όχι, θα αποδειχθεί τις επόμενες ημέρες), με τον επιχειρηματία να «απαντά» δημιουργώντας άμεσα νέο λογαριασμό, τον «dimitrisgiannakopoulos7000».

O Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε αντιδράσει προ διμήνου όταν κάποιες αναρτήσεις του είχαν κατέβει από την πλατφόρμα του Instagram, με μια σειρά από stories στα οποία είχε χαρακτηρίσει τους υπεύθυνους του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης «κανονικοφοβικούς» (normalοphobic), εισάγοντας έναν νέο όρο, λέγοντας πως μέσα από την πολιτική των όρων που ακολουθούν προσπαθούν να αλλάξουν όλα αυτά που μέχρι σήμερα θεωρούνταν «κανονικά» και να προωθήσουν μια νέα κανονικότητα. Ο επιχειρηματίας είχε προτρέψει τους υπεύθυνους να διαγράψουν τον λογαριασμό του γιατί ο ίδιος θέλει να προασπίσει την «κανονικότητα».

Στα μέσα Αυγούστου μάλιστα, είχε απαγορευθεί από το Instagram η αναδημοσίευση αναρτήσεών του, μέσα από τις οποίες είχε εκφράσει τον προβληματισμό του τόσο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσο και για την κλιματική αλλαγή.

Για την ιστορία, το 2018 το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg είχε γράψει πως ο Έλληνας επιχειρηματίας βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις για να να αποκτήσει 10% του Instagram (κάτι που προφανώς αποδείχθηκε fake news).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ