Η συγκλονιστική ιστορία του 28χρονου Δημήτρη Μπουρνάζη που έχασε πατέρα και αδελφό στη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Πριν από 5 χρόνια είχε χάσει τη μητέρα του από καρκίνο. Πρόσφατα ο Δημήτρης Μπουρνάζης είχε γίνει μπαμπάς και ο πατέρας του και ο αδελφός του τον επισκέφτηκαν για να δουν το μωρό. Μάλιστα όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στα τελευταία λόγια με τον πατέρα του έδιναν ραντεβού για το Πάσχα που θα ξαναβρίσκονταν.

«Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με όση δύναμη μας απομένει. Έχω την οικογένειά μου. Έχω ένα παιδί που θα μου δώσει δύναμη και έχω και την αδελφή μου. Θα ήθελα μέσα από αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν να υπάρξει κάτι. Δηλαδή να μην ξανασυμβεί κάτι όσο είναι εφικτό. Να σταματήσουμε να αδιαφορούμε για την ανθρώπινη ζωή που στο τέλος μόνο αυτή μένει και είναι σημαντική. Να σταματήσουμε να ρίχνουμε ευθύνες σε ανθρώπους που όντως μπορεί να έκαναν κάποιο λάθος εκείνη τη στιγμή, δεν αμφέβαλε κανείς για αυτό, αλλά δεν ήταν οι μοναδικοί. Λέμε τη λέξη θύματα και μιλάμε για παιδιά που είχαν τη ζωή μπροστά τους, όπως ο αδελφός μου που ήταν 15 χρονών παιδάκι και είχε γενέθλια την 1η Μαρτίου.

Είδα καταστάσεις μέσα στο νοσοκομείο οι οποίες με φρίκαραν. Είδα ανθρώπους με τόση λύπη και κενό μέσα τους που δεν υπάρχουν λόγια. Δεν μπορείς να το προσδιορίσεις. Πώς να καθησυχάσεις έναν άνθρωπο ο οποίος έχασε δύο παιδιά. Πώς να καθησυχάσεις έναν άνθρωπο που έχει μείνει μόνο με την αδελφή του και έχασε τον πατέρα και τον αδελφό του μέσα σε ένα βράδυ. Λέγοντάς τους τι; Έχοντας ένα γραμμένο κείμενο μπροστά σου;

Ετοιμαζόμουν να πάω στη δουλειά μου όταν το έμαθα. Με πήρε ο αδελφός του πατέρα μου και μου είπε να ανοίξω την τηλεόραση να δω τι έγινε. Πήρα τηλέφωνο και τίποτα. Πήρα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ζήτησα ενημέρωση αν το τρένο αυτό που τράκαρε ήταν εκείνο που ξεκίνησε 7.20 από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Η απάντησή τους ήταν ότι δεν μπορούν να μας απαντήσουν. Μετά από πίεση επιβεβαίωσε.

Πίστευα ότι ο πατέρας μου είναι εντάξει. Ήξερα ότι είναι ένας γερός άνθρωπος και ότι και να γινόταν θα κατάφερνε να επιβιώσει. Για τον αδελφό μου δεν ήξερα γιατί ξέρω ότι μέσα στο τρένο δεν υπάρχει ασφάλεια, ζώνες. Δεν μπορώ να πω ότι έχω συναισθήματα αυτή τη στιγμή να κλάψω. Δεν ξέρω τι πιστεύω για τον εαυτό μου, αν είμαι λυπημένος, αν έχω πολλή οργή μέσα μου. Θεωρώ ότι θα πάρω δύναμη από το παιδί μου, τη γυναίκα μου και την αδελφή μου», λέει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο Δημήτρης Μπουρνάζης.

Παράλληλα, αποκάλυψε και τα τελευταία λόγια που είπαν με τον πατέρα του. «Τα τελευταία λόγια με τον πατέρα μου ήταν «τα λέμε το Πάσχα». Να δει το εγγονάκι του. Τους αγκάλιασα και έφυγαν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ