Προφυλακιστέος κρίθηκε ο σταθμάρχης της Λάρισας μετά τη μαραθώνια απολογία του για την τραγωδία των Τεμπών ο οποίος θα μεταφερθεί στις φυλακές της Λάρισας. Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο δικηγόρος του σταθμάρχη ανέφερε στους δημοσιογράφους:

«Με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος κρίθηκε ότι θα πρέπει προσωρινά να κρατηθεί. Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών. Δυστυχώς τώρα αρχίζουν όλα.

Μετά λόγου αληθείας, συγκλονισμένος είπε τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες στον εαυτό του ή όχι. Αν προκύψει από τα στοιχεία που κατέθεσε και από αυτά που συλλέγει η ανάκριση ότι την συγκεκριμένη μέρα θα έπρεπε να υπάρχουν και άλλα άτομα πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της πάρα πολύ καλά», ανέφερε ο δικηγόρος Στέφανος Παντζαρτζίδης.

Σχετικά με αναφορές ότι υπήρχε γιορτή στα σταθμαρχείο, ο ίδιος δήλωσε: «Θα πρέπει κάποτε να μην κουράζει ούτε εμάς, ούτε εσάς αυτή η επικοινωνιακή αλητεία. Ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλένταγε, ούτε χόρευε και εκνευρίζομαι με αυτά τα πράγματα. Είναι ντροπή. Δεν σέβονται.»

Σε ερώτηση για τις συνομιλίες με τους μηχανοδηγούς και τους άλλους σταθμούς, σχολίασε: «Με ίδια αγωνία περιμένουμε κι εμείς, για αυτά που ακούγονται, να πάρουμε επιτέλους την ηχογραφημένη συνομιλία γιατί δεν αναγνωρίζουμε τη φωνή μας. Ποτέ δεν εγκατέλειψε τη θέση του. Ο άνθρωπος ήταν εκεί συνεχώς και μέσα σε ένα σατανικό χρονικό διάστημα, περίπου 20 λεπτών, ήταν επιφορτισμένος με την ασφάλεια όλης της κεντρικής Ελλάδας».

Τέλος ο δικηγόρος του σταθμάρχη αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο εντολέας του: «Είναι σε τραγική κατάσταση. Έχει ζητήσει συγγνώμη από όλο τον κόσμο. Ξέρετε τι είναι να αντιμετωπίζεις την κατάρα κάποιων ανθρώπων;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ