Σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο βρέθηκαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης Τοπαλούδης και η Κούλα Αρμουτίδου για να καταθέσουν για την υπόθεση βιασμού της κόρης τους. Βγαίνοντας από τα δικαστήρια η μητέρα της άτυχης κοπέλας, που δήλωσε πως θα επιστρέψει στο Εφετείο μόνο για τις ποινές πια, και ο πατέρας της μίλησαν στους δημοσιογράφους.

«Επιτέλους σήμερα κατορθώσαμε να καταθέσουμε. Να πούμε κυρίως αυτά που έχουμε μέσα στην ψυχή μας. Άμεσα πρέπει να γίνουν αυτά που εγώ ανέφερα και τα ανέφερα επίτηδες ενώπιον του δικαστηρίου. Δεν αφορούν το δικαστήριο, αφορούν όμως την ελληνική πολιτεία, την ελληνική κοινωνία. Να μπει ο όρος “γυναικοκτονία” και “οικογενειοκτονία” στον ποινικό μας κώδικα», τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Με τη σειρά της η Κούλα Αρμουτίδου δήλωσε: «Τα 16 χρόνια, που τώρα γίναν 18, δεν λένε τίποτα. Τα ισόβια σε τέτοιες φρικτές δολοφονίες πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια». «Δολοφονήσανε, πολτοποιήσανε, στραγγαλίσανε. Είναι αποδεδειγμένο αυτό και μόνο από την κατάθεση του λιμενικού και του ιατροδικαστή. Περίτρανα αποδείξανε ότι κάνανε εκείνο το βράδυ μακελειό μέσα στο σπίτι. Αιματοκυλήσανε, στραγγαλίσανε, πολτοποιήσανε, βιάσανε και μάλιστα ζωντανό παιδί το πετάξανε στα βράχια. Μάλιστα το σώμα του παιδιού είχε κολλήσει στα βράχια και της δώσανε με κλωτσιές τη χαριστική βολή και ρίξαν το παιδί μέσα στα κρύο νερά, 28 Νοεμβρίου, είχε κύματα τεράστια, με τη λογική να πάρουν τα κύματα το σώμα του παιδιού και να το εξαφανίσουν», συνέχισε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

«Πολλοί φίλοι και γνωστοί είπαν ότι στην ατυχία μας τουλάχιστον άλλαξε η φορά των κυμάτων και βρήκαμε το πτώμα του παιδιού στον ορμίσκο και τουλάχιστον το θάψαμε στην αιώνια κατοικία της, στο αιώνιο σπίτι. Σε ένα ταξίδι χωρίς γυρισμό».