Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώ σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου, κατέθεσε η παιδίατρος – παιδονευρολόγος Πολυξένη Πελεκούδα.

Η Πολυξένη Πελεκούδα κλήθηκε από την υπεράσπιση ενώ κατά την κατάθεσή της είπε: «Οι συνάδελφοι μου είπαν ότι υποψιάζονταν τα επεισόδια να είχαν προκληθεί από τη μητέρα» και συνέχισε: «Εξέτασα το παιδί, το οποίο είχε εγκεφαλοπάθεια και τετραπληγία, ήταν όμως σε θέση να αναγνωρίσει τους γονείς του, τους χαμογελούσε και σίγουρα μας χαμογελούσε και εμάς.

Πήρα ιστορικό από τη μητέρα και μου είπε πως τα επεισόδια στη παρούσα νοσηλεία ξεκίνησαν λίγες ημέρες μετά τη μαγνητική. Οι συνάδελφοι τα είχαν εντοπίσει σαν επεισόδια επιληπτικής κρίσης (…). Επειδή πήρα πολύ σοβαρά τις υποψίες των συναδέλφων για τη μητέρα συζήτησα εκτενώς μαζί τους. Είπαμε για ενημέρωση εισαγγελέα και για τοποθέτηση κάμερας ώστε να προστατεύουμε το παιδί. Όταν τους ρώτησα “τι υποψιάζεστε” ή απάντηση ήταν “απόφραξη αεροφόρων οδών”».

«Χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί και ο βηματοδότης»

Σύμφωνα με το protothema.gr η ίδια συνέχισε τονίζοντας: «Τη Δευτέρα δέχθηκα κλήση για το μεγάλο επεισόδιο που έκανε το παιδί, το οποίο είχε καταγραφεί και είχα την ευκαιρία να δω. Στο ένα βίντεο η μητέρα καταγράφει μια το μόνιτορ μια το παιδί και μετά το παιδί να έχει σφίξεις γύρω στις 140 και κορεσμό γύρω στο 100% και ακολουθεί μετά από αυτό ραγδαία πτώση και το παιδί παίρνει μια θέση αριστερά με κυάνωση και σπασμούς και ακολούθησε ανάνηψη. Χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί και ο βηματοδότης γιατί υπήρξε ταχυκαρδία».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας είναι η κεταμίνη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ