Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» εμφανίστηκε ο δικηγόρος των καταγγελλουσών στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε η σύζυγος του ηθοποιού στο βήμα του δικαστηρίου.

Ο Αλέξανδρος Μίντζιας μιλώντας δήλωσε ότι οι μόνοι μάρτυρες του Πέτρου Φιλιππίδη είναι η σύζυγός του και μία στενή συνεργάτης του.

Η Ελπίδα Νίνου απέδωσε σε «οργανωμένο σχέδιο να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο και στην τηλεόραση» τις καταγγελίες για βιασμό και απόπειρες βιασμού του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας».

Και συνέχισε: «Ο Πέτρος φυλακίστηκε ένα χρόνο. Καταστράφηκε η ζωή μας», είπε σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η μάρτυρας και συνέχισε εμφανώς φορτισμένη: «Ξεκινήσαμε από το μηδέν και είμαστε ξανά στο μηδέν. Φυλακίστηκε ένα χρόνο, εξαφανίστηκε από τη δουλειά του, κάποιοι θέλουν να τον εξαφανίσουν και από τη μνήμη των ανθρώπων. Είμαι άνθρωπος που όταν κάποιος άλλος βρίσκεται κάτω του δίνω το χέρι να σηκωθεί, αν βρέχει και είναι μούσκεμα του ανοίγω την ομπρέλα.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στεκόμουν, έτσι στέκομαι και τώρα. Είμαι από πάρα πολύ φτωχή οικογένεια. Έμαθα να ζω με τα πολλά, ξέρω και στα λίγα και ξεκινάω πάλι από το μηδέν. Δεν έμεινα μαζί του από συμφέρον και από κανένα οικονομικό κίνητρο.

«Κατάλαβα πώς είναι να δολοφονείται μπροστά στα μάτια σου ο σύζυγος σου. Και το όπλο να το κρατάνε άνθρωποι που τους τάισες, τους φιλοξένησες, έμπαιναν στο σπίτι σου, κάνατε μαζί διακοπές, τους βάφτισες τα παιδιά τους. Όλοι αυτοί κρατούσαν όπλο και πυροβολούσαν το σύζυγο του. Έφαγα σφαίρα στην καρδιά. Δεν είμαστε από τοίχο φτιαγμένοι».

Ο Αλέξανδρος Μίντζιας ανέφερε: «Μου κάνει εντύπωση ότι επιλέγεται μία εικόνα μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου που δεν ισχύει μέσα στο δικαστήριο. Η πραγματικότητα που ζω εγώ δεν είναι αυτή. Η μη απαντήσεις της Ελπίδα Νίνου στις ερωτήσεις που τις έγιναν είναι και αυτές ένα είδος απαντήσεις. Δεν ζητήσαμε ποτέ να καταθέσει η γυναίκα του Πέτρου Φιλιππίδη, αντίθετα την έχει προτείνει ως μάρτυρα, η πλευρά του ηθοποιό» πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ