Η συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Πακιρτζίδου, μίλησε στον Γιάννη Πουλόπουλο και την εκπομπή «Super Κατερίνα» για τη δίκη, τα συναισθήματα του ηθοποιού αλλά και τα όσα ακούστηκαν από τον έναν εκ των δικηγόρων των καταγγελλουσών Αλέξανδρο Μιντζιά, που απειλεί με μηνύσεις.

«Φυσικά υπάρχει ικανοποίηση εν μέρει για το θέμα του βιασμού αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα συναισθήματα. Η γυναίκα αυτή κατέθεσε αρχικά πλημμελήματα, στην πορεία και οι δυο καταγγελίες της έγιναν κακουργήματα και οδήγησαν τον Πέτρο Φιλιππίδη στη φυλακή.

Καταλαβαίνετε ότι μια πρόταση εισαγγελική δεν μπορεί να ανακουφίσει έναν άνθρωπο από έναν γολγοθά τον οποίο έχει ανέβει και έχει βιώσει. Γιατί δεν είναι η δίκη και η πρόθεση της εισαγγελέως. Είναι η απόφαση της δικαιοσύνης να οδηγηθεί στη φυλακή διότι αυτή κατήγγειλε βιασμό και η απειλούμενη ποινή ήταν μέχρι 15 χρόνια κάθειρξη. Ξέρετε στα δικαστήρια όταν έρχονται οι δικαστές να εξετάσουν υποθέσεις που είναι 14 χρόνια πριν, όπου δεν υπάρχουν αυτόπτεις μάρτυρες και ευρήματα από ιατροδικαστικές υπηρεσίες, διότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί αυτοί που βοηθούν τη δικαιοσύνη, φυσικά η λογική είναι ένας μηχανισμός που εξετάζονται τα επιχειρήματα και οι ισχυρισμοί.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης πριν από την εισαγγελική πρόταση ζήτησε στο πλαίσιο του δικαιώματος που έχει για συνταγματική απολογία να πει κάποια πράγματα. Ουσιαστικά τι είπε; Προσκόμησε στο δικαστήριο ένα καταστατικό μιας ετερόρρυθμης εταιρείας, όπου υπάρχει συμμετοχή του συγκεκριμένου δικηγόρου στην εταιρεία με ομόρρυθμο μέλος τον αδερφό της κυρίας Παπαχαραλάμπους.

Εμείς ζητήσαμε να απαντήσει αν αυτό είναι πλαστό, αν είναι κατασκευασμένο. Σε αυτό δεν άκουσα απάντηση. Αν θα κάνει μήνυση και για ποιο λόγο, αυτό δεν το ξέρω. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να ασκήσει να δικαιώματά του όπως βέβαια θα ασκήσει τα δικαιώματά του και ο Πέτρος Φιλιππίδης», δήλωσε η συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη Κική Πακιρτζίδου.

Δείτε το βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ