Η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνπούλου κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη συνέχεια της δίκης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Η μάρτυρας είπε στο δικαστήριο ότι αισθάνεται πως είναι «η φωνή της Καρολάιν» καθώς η άτυχη κοπέλα της είχε μιλήσει για τους φόβους και της ανησυχίες της στο γάμο της με τον 34χρονο πιλότο.

Η πρώτη της συνάντηση με το ζευγάρι τον Νοέμβριο του 2020

«Την πρώτη φορά που ήρθαν στο γραφείο μου ξεκίνησε να μιλάει ο κατηγορούμενος παρουσιάζοντας μου μια ιδανική σχέση μια ζωή γεμάτη έρωτα, ταξίδια πάθος. Μια ιδανική κατάσταση. Μου έδειξε φωτογραφίες από ένα παραμυθένιο γάμο στη Πορτογαλία. Αναφέρθηκε στην αποβολή της γυναίκας του και μου είπε ότι η περίοδος αυτής ήταν δύσκολη για την Καρολάιν. Ζήτησα να περάσει έξω και έμεινα μόνη με την Καρολάιν. Με το που έφυγε ο σύζυγος, η πρώτη κουβέντα που μου είπε ήταν: “Θέλω να φύγω από το σπίτι και να πάρω και το παιδί”. Αμέσως απόδομήθηκε η εικόνα του ιδανικού γάμου. Υπήρχε ένα ερώτημα ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα».

Η ψυχική κατάσταση της Καρολάιν

«Η κατάστασή της ήταν άσχημη, ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, λόγω της αποβολής που είχε. Στην ερώτησή μου γιατί τόσο γρήγορα αποφάσισε να μείνει έγκυος, δεν μου απάντησε», κατέθεσε η Ελένη Μυλωνοπούλου για την ψυχική κατάσταση της Καρολάιν.

«Μου είπε ότι θέλει να πάρει το παιδί της και να φύγει, μου είπε ότι είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά δεν πήγαινε γιατί δεν είχε πού να αφήσει το παιδί. Ήθελε να φύγει γιατί αισθανόταν ότι είχε χάσει τον εαυτό της, τη ζωή της. Στην Αλόννησο ήταν μέσα σε όλα, ήταν γελαστή, κοινωνική, ήταν η χαρά της ζωής. Το έβλεπες στα μάτια της, είχε μεγάλα μάτια, πολύ εκφραστικά. Έβλεπα ένα ωραίο χαμόγελο, όταν έβγαζε τη μάσκα. Στην πορεία κατάλαβα ότι αυτοί οι μώλωπες της ψυχής ήταν πίσω από αυτό το χαμόγελο. Είμαι φορτισμένη, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαι η φωνή της Καρολάιν και δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα από αυτά που μου είχε πει»,.

Πώς κατάλαβε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν ο δολοφόνος της

«Εγώ επέμεινα να μιλήσει η Καρολάιν με τη μητέρα της. Έφτασα στο σημείο να της δώσω το τηλέφωνο της δικηγόρου μου που ασχολείται με κακοποιημένες γυναίκες. Στις 4 Φεβρουαρίου διεκόπη η συνεργασία μας με ένα γραπτό μήνυμα. Και τότε είχα την τελευταία επικοινωνία με τον κατηγορούμενο ο οποίος μου είπε ότι η Καρολάιν δεν θέλει να συνεχίσει. Όταν άκουσα το έγκλημα η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω τη δικηγόρο μου τηλέφωνο και να της πω ότι με αυτά που βλέπω, ο σύζυγος έχει κάνει το έγκλημα. Κατέληξα εκεί γιατί είδα κάποια πράγματα που έδεναν με αυτό που είχα εντοπίσει. Πρώτα από όλα το σκυλί… Το σκυλί το λάτρευε η Καρολάιν. Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του, την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται το θάνατο. Δεν σέβεται το πτώμα. Το μωρό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα. Το κακοποιεί βάζοντας το δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ