«Καίγονται σπίτια και περιουσίες και υπάρχει μια μόνιμη κριτική ότι είναι χτισμένα αυθαίρετα μέσα στα δάση», γράφει ο Χάρης Τζωρτζάκης σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή τη φωτιά που μαίνεται στην Εύβοια. Ο ηθοποιός διατηρεί καταλύματα στην περιοχή και ζει εκεί με την οικογένειά του.

«Τέλη Μαΐου με χρήματα δικά μας, οι κάτοικοι του οικισμού καθαρίσαμε με χορτοκοπτικό τα ξερά χόρτα στο δρόμο και στους δημόσιους χώρους του χωριού μας. Φροντίσαμε επίσης τα μαγαζιά τα σπίτια και τα οικόπεδά μας. Αναγομώσαμε τους πυροσβεστήρες, αγοράσαμε και έξτρα από αυτούς που προβλέπει ο νόμος. Πρόληψη ονομάζονται όλα αυτά. Τα χωράφια γύρω μας είναι γεμάτα ξερά χόρτα και αγριελιές. Με ένα σπίρτο θα γίνουμε παρανάλωμα», περιγράφει ο Χάρης Τζωρτζάκης.

«Σε επικοινωνία μου με εκπροσώπους της οργανωμένης πολιτείας τον Ιούνιο, με αίτημα να στείλουν συνεργείο να καθαρίσουν όσο μπορούν τα εγκαταλειμμένα χωράφια και να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες καθώς είναι δεδομένο ότι θα έχουμε κάποια στιγμή φωτιές λόγω της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε, η απάντηση ήταν αυτή που όλοι γνωρίζετε. “Δεν έχουμε ανθρώπους, δε φτάνουν τα λεφτά, τι να σου κάνουμε κι εμείς τώρα”».

«Αυτή τη στιγμή η βόρεια Εύβοια καίγεται και τα αποκαΐδια πέφτουν σα χιόνι από τον ουρανό στα κεφάλια μας. Είμαστε πολύ μακρυά από το πύρινο μέτωπο και προς το παρόν δεν κινδυνεύουμε, αφήνω όμως εδώ αυτό το κείμενο, γιατί κάποτε θα ζήσουμε κι εμείς αυτό που ζούνε τώρα στις Ροβιές και στη Λίμνη. Γιατί όταν χαθεί το βιος μας και ο μόχθος μιας ζωής, να ξέρετε ότι εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε», καταλήγει.

Καίγονται σπίτια και περιουσίες και υπάρχει μια μόνιμη κριτική ότι είναι χτισμένα αυθαίρετα μέσα στα δάση. Το Evia…

Posted by Harrys Tzortzakis on Wednesday, August 4, 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ