«Κάναμε πλάκα». Αυτό είπαν οι έξι μαθητές από το Αρσάκειο που επιτέθηκαν σε συμμαθητή τους μέσα στην τάξη. Επιχείρησαν να τον δέσουν και η «πλάκα» άφησε τα σημάδια της όχι μόνο στον λαιμό του παιδιού, αλλά και στην ψυχή του.

Οι γονείς του 15χρονου καταγγέλλουν αμέσως την επίθεση, η υπόθεση γίνεται πρωτοσέλιδο, οι φωτογραφίες του λαιμού του παιδιού μετά την επίθεση προκαλούν σοκ. Η μητέρα του 15χρονου μιλά στο ΟΚ! για τις ευθύνες, το δικό της σοκ όταν είδε τα σημάδια στο παιδί αλλά και για τη «συγγνώμη» που δεν ήρθε ποτέ.

Ο γιος σας υπέστη άγρια βία από συμμαθητές του μέσα στο ίδιο του το σχολείο. Πώς είναι σήμερα;

Ναι, πράγματι. Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στο τρίτο πεντάλεπτο διάλειμμα, έξι συμμαθητές του τον περικύκλωσαν μέσα στην τάξη κρατώντας πετονιά και επιχείρησαν να τον δέσουν από τα πόδια έως τον λαιμό. Σταμάτησαν όταν χτύπησε το κουδούνι και είδαν να έρχεται ο καθηγητής στην τάξη. Ξέρετε, βάζω τον εαυτό μου στη θέση του και σκέφτομαι ότι είκοσι μέρες μετάσίγουρα θα είχα φοβίες και ίσως να μην έβγαινα ακόμη από το σπίτι μου. Εκείνος παλεύει και αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τις φοβίες του και να σταθεί όρθιος. Δεν είναι καθόλου εύκολο, είναι όμως αξιοθαύμαστο. Ταυτόχρονα έχει τρομερή υποστήριξη από το οικογενειακό, φιλικό και προσωπικό του περιβάλλον. Αισθάνεται δικαιωμένος, ίσως και ανακουφισμένος. Σίγουρα κατάλαβε ότι πρέπει να πιστεύει στη Δικαιοσύνη και στους νόμους.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ