Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας έκρινε το δικαστήριο την Έφη Κακαράντζουλα, επιβάλλοντάς της ποινή φυλάκισης 15 έτη για την επίθεση με το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ο δικηγόρος του θύματος της επίθεσης, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» και απάντησε στις ερωτήσεις σχετικά με την μη δημοσίευση των φωτογραφιών της 36χρονης στα ΜΜΕ.

«Η αναδημοσίευση φωτογραφίας έχει ομολογηθεί ότι επιτρέπεται, εκτός αν λάβατε κάποια εξώδικη δήλωση που σας το απαγορεύει. Μιλάω για τα τηλεοπτικά. Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, ας πάρουμε ως παράδειγμα ότι η Έφη είχε αποδειχθεί ότι είναι αθώα. Θα ήταν διασυρμός. Δίνει το δικαίωμα η εισαγγελία να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες», είπε ο κ. Λύτρας.

Ο κ. Λύτρας ανέφερε πως είναι η απόφαση του δικαστηρίου αφήνει την Ιωάννα σε απόλυτη ηρεμία ώστε να αφοσιωθεί στην υγεία της.

«Υπάρχει μία ηθική δικαιοσύνη για την Ιωάννα και για εμάς τους συνηγόρους της. Είναι η πρώτη απόφαση που εκδίδεται ότι η ρίψη με βιτριόλι ότι έχει πρόθεση ο κατηγορούμενος να σκοτώσει τον άλλον. Καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Θα υπάρχει μία ηρεμία για την Ιωάννα ώστε να ασχοληθεί με την υγεία της».

«Η Ιωάννα κ εγώ προσωπικά έχουμε την εντύπωση πως υπήρχε βοήθεια. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι συνεργοί, εάν υπάρχουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ