Η τραγωδία στα Τέμπη μετράει ήδη περισσότερους από 40 νεκρούς ενώ οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν τους αγνοούμενους. Την ίδια στιγμή έχει ανοίξει η κουβέντα για το πού αποδίδονται οι ευθύνες.

Ο 60χρονος σταθμάρχης του σταθμού της Λάρισας έχει ήδη συλληφθεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ συνάδελφός του που βρέθηκε μαζί του το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου μιλάει στο T Live αποκαλύπτοντας ότι παραδέχτηκε το λάθος του.

«Ήμουν μαζί του το βράδυ. Δεν κατάλαβε στην αρχή τι λάθος έκανε. Μετά το κατάλαβε. Τα έχασε. Τον ρώτησα τι έκανες και μου είπε ότι το έβαλε κανονικά στη γραμμή το τρένο. Μετά κατάλαβε το λάθος του. Δεν το είχε διώξει κανονικά το τρένο, το είχε διώξει λάθος.

Είναι καθαρά ανθρώπινο λάθος και το παραδέχτηκε πιστεύω. Τα συστήματα μια χαρά λειτούργησαν, το λάθος είναι καθαρά δικό του και το παραδέχτηκε και χθες εκεί».

Δείτε περισσότερα στο βίντεο:

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η Εύη, μια κοπέλα από το βαγόνι 3 του μοιραίου τρένου. Η ίδια νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με ράμματα στην πλάτη και με παροχή οξυγόνου προληπτικά. Η ίδια μίλησε για τα δραματικά γεγονότα που έζησε και πώς εγκλωβίστηκε στο βαγόνι. «Ένας φίλος μου έσπασε το τζάμι και βγήκαμε από εκεί».

Η κοπέλα μάλιστα συνέχισε: «Θα κινηθώ νομικά. Όλοι θα το κάνουμε αυτό γιατί εμείς είμαστε οι τυχεροί που ζήσαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε χαθεί. Και μέσα στο δικό μου βαγόνι υπήρχαν άτομα που δεν έζησαν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ