Την απόφαση για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή έλαβαν την Τετάρτη 12 Απριλίου οι βελγικές ανακριτικές αρχές με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να ετοιμάζεται για βρεθεί πλέον στο σπίτι της και σε κατ’οίκον περιορισμό και φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ο μόνος περιορισμός για να γυρίσει άμεσα στο σπίτι της ήταν το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που, όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, βρέθηκε και έτσι τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί στις 11:00 ώρα Βελγίου και 12:00 ώρα Ελλάδας η Εύα Καϊλή θα αποφυλακιστεί.

Η Εύα Καϊλή αναμένοντας την αποφυλάκισή της είχε δηλώσει πως «Περιμένω εναγωνίως για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη ημέρά θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου».

Όπως έχει γίνει γνωστό η Εύα Καϊλή δεν θα μένει στο ίδιο σπίτι με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν από αυτήν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ