Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέθεσε σήμερα και η Αννίτα Ναθαναήλ για την υπόθεση με το βιτριόλι. Έχοντας βρεθεί στο πλευρό της Ιωάννας Παλιοσπύρου στον δύσκολο αυτό αγώνα της αποκατάστασης της μετά την επίθεση που δέχθηκε, η Αννίτα Ναθαναήλ μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα για όσα έγιναν στη δικαστική αίθουσα.

«Σας ευχαριστούμε που είστε όλοι εδώ. Για την Ιωάννα είναι πολύ σημαντικό το να μεταφέρεται όλο το κλίμα και το τι συμβαίνει εδώ στον κόσμο«, είπε αρχικά και συνέχισε: «Συγκλονίστηκα από την κατάθεση του Κωνσταντίνου Κοντοάγγελου, του ψυχιάτρου της που την παρακολουθεί από τον Αύγουστο (σ.σ. μετά το περιστατικό) και τη βλέπει κάθε εβδομάδα από τότε και την έχει στηρίξει όσο κανένανς άλλος. Δεν ξέρω αν η Ιωάννα θα ζούσε χωρίς τη βοήθειά του. Εγώ ήρθα μετά στη ζωή της. Ο κύριος Κοντοάγγελος είπε ότι στα τόσα χρόνια της ιατρικής του καριέρας έχει γνωρίσει γυναίκες και άνδρες χωρίς πόδια, χέρια ή άλλα μέλη, αλλά ποτέ χωρίς πρόσωπο».

Μιλώντας για την προσωπική της γνωριμία με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, ανέφερε: «Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν γνώρισα την Ιωάννα και ήρθα να τη βοηθήσω δεν φαντάστηκε ότι θα έμπαινε ουσιαστικά στη ζωή μου, ότι θα με στήριζε σε κάποια οικογενειακά προβλήματα που είχα, ότι θα γινόταν φίλη μου. Έχει μια ανιδιοτέλεια που δεν μπορεί να περιγράψει κανείς. Και θέλω να πω κάτι που δεν έχει πει κανείς. Η Ιωάννα έφυγε από το χωριό της το 2003, σπούδασε για τέσσερα χρόνια και δούλευε από το πρώτο έτος. Πήρε πτυχίο με επαίνους και έχει παλέψει για να καταφέρει να έχει μια εξαιρετική θέση στον χώρο της που προς το παρόν δεν μπορεί να συνεχίσει. Της στοιχίζει που είναι κλεισμένη στο χρυσό κλουβί και πρέπει να υπόκειται σε αυτές τις ατελείωτες θεραπείες που δεν μπορούν να επισπευθούν. Χρειάζεται χρόνος για να ιαθούν τα τραύματά της».

Στη συνέχεια, η Αννίτα Ναθαναήλ ανέφερε: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πλάσμα. Είναι ντροπή να αναφέρονται στην Ιωάννα με τον τρόπο που έχει γίνει στο παρελθόν και να αφήνονται υπονοούμενα. Είναι ένας άνθρωπος που μακάρι η κοινωνία μας να είχε κι άλλες Ιωάννες. Ο Γολγοθάς που περνά θα διαρκέσει πολλά χρόνια αρκεί να μπορέσει να πάρει και πάλι τη ζωή στα χέρια της και να μπορεί να ζει αυτόνομα».

Τέλος, αναφερόμενη στην ψυχολογία της είπε: «Η ψυχολογία της έχει πολλές διακυμάνσεις. Πολύ πόνο και κλάμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ