Συγκινητική είναι η προσέλευση νέων ανθρώπων ηλικίας 18-38 στην οδό Αριστοφάνους 12, στου Ψυρρή αλλά και στην κουζίνα αλληλεγγύης «ο Άλλος Άνθρωπος». Φάρμακα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, και χέρια που δεν σταματούν να δημιουργούν, να προσφέρουν, να μοιράζουν.

Για τους νέους αυτούς, δεν έχει σημασία να έχουν αλλά να δίνουν. Εδώ και 4 ημέρες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα πανελλαδικά. Ταυτόχρονα, μαγειρεύονται εκατοντάδες γεύματα καθημερινά με πρώτες ύλες και εθελοντές που εντοπίζουν την ανάγκη και τρέχουν βάζοντας το κοινό καλό πάνω από κάθε προσωπικό όφελος.

Κόσμος καταφτάνει ασταμάτητα με σακούλες στα χέρια, με ιδιόκτητα φορτηγά που παραχωρούνται απλόχερα. Εκατοντάδες μηχανάκια από online delivery φέρνουν παραγγελίες ανθρώπων που δεν μπορούν να παραστούν αλλά θέλουν με κάποιο τρόπο να βρίσκονται στο πλευρό των συνανθρώπων τους.

Την ίδια ώρα εθελοντές φορτώνουν φορτηγά και βανάκια που ετοιμάζονται να κατευθυνθούν σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Η προθυμία ελληνικών μικρών αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων είναι συγκινητική, παραχωρώντας τρόφιμα, φάρμακα ή φορτηγά για μεταφορά όλο το 24ωρο.

Μια πρωτοβουλία νέων ανθρώπων για να δημιουργηθεί ένας κύκλος αγάπης, μια αλυσίδα που δεν τελειώνει αλλά αναπαράγεται καθημερινά. Στα social media στις σελίδες των @act4evoia, @act4peloponnese, @oallosanthropos και @humanitygr κοινοποιείται ο τρόπος που μπορούμε όλοι εμείς να συμμετέχουμε.

Οι ανάγκες για την ώρα είναι είδη φαρμακείου για εγκαύματα, παυσίπονα, ξηρά τροφή και σνακ, είδη προσωπικής υγιεινής, cooler και γάντια.

Το μέλλον μας βασίζεται στην αλληλεγγύη. Στην αγάπη. Στις δύσκολες ώρες που ζει ολόκληρη η χώρα, ας ενώσουμε τα χέρια και τις καρδιές μας.

Συγχαρητήρια για κάθε πυροσβέστη και για τις οικογένειες τους που δίνουν τη ζωή τους για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε όλοι μαζί ξανά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ