Για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, μετά τα νέα για την εισαγωγή της 34χρονης κατηγορουμένης σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ο συνήγορός της ανέφερε τι έχει διαπιστωθεί από τις εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Πριν από λίγες ημέρες είχε διαπιστωθεί, ότι η κυρία Πισπιρίγκου πάσχει από λύκο στο αίμα. Αυτό έδωσε την αφορμή στους γιατρούς να κάνουν περαιτέρω εξετάσεις. Αν αυτές οι εξετάσεις είχαν γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν θα είχαμε αυτήν την τραγική εξέλιξη. Βέβαια, αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει και την ασυνειδησία κάποιων ιατροδικαστών οι οποίοι από φωτογραφίες και από ένα πανάκι την κατέστησαν κατηγορουμένη.

«Αυτό δίνει απαντήσεις αυτομάτως για το τι συνέβη με τα παιδιά», λέει ο Αλέξης Κούγιας

Η ασθένεια από την οποία πάσχει η κα Πισπιρίγκου είναι μία σπάνια μετάλλαξη ενός οξυμωτικού γονιδίου. Εγώ δεν είμαι βιολόγος και γιατρός. Αυτό το γονίδιο που είναι κληρονομικό, μεταλαμπαδεύεται στα παιδιά, το οποίο έχει σχέση με σκωπτικά επεισόδια.

Αυτό δίνει απαντήσεις αυτομάτως για το τι συνέβη με τα παιδιά, δίνει απαντήσεις στο όλα αυτά τα επεισόδια που σκοπίμως έχουν υποβαθμίσει οι γιατροί του Καραμναδανείου και της εντατικής των Πατρών αλλά και της παιδιατρικής του Ρίο ήταν πραγματικά σκωπτικά επεισόδια και μάλιστα με ιατρική αιτιολογία», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο ποινικολόγος ανέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου «είναι χάλια». «Το να διαπιστώνεις ότι έχεις λύκο. Το να διαπιστώνεις ότι έχεις ένα σπάνιο γονιδιακό νόσημα και να νιώθεις την ευθύνη ότι μπορεί γι’ αυτό να έχασαν τη ζωή τους τα παιδιά σου. Το να είσαι στη φυλακή ενώ διατυμπανίζεις ότι είσαι αθώα. Να σας πω ότι η αδελφή της κυρίας Πισπιρίγκου προσπάθησε να βρει δουλειά, γιατί είναι φτωχή οικογένεια, ο εργοδότης την απέρριψε. Δεν είναι δυνατόν με αυτά που γίνονται και με αυτά που θα ακολουθήσουν να καταδικαστεί ποτέ η κυρία Πισπιρίγκου. Θα πρέπει αυτή η γυναίκα να επιβιώσει και θα πρέπει αυτό να καταστεί με αγωγές αποζημιώσεων από όλους αυτούς που την κατέστησαν κατηγορουμένη», εξήγησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ