Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο του MEGA για τη Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα, αλλά και το ενδεχόμενο να υπερασπιστεί τον Μάνο Δασκαλάκη.

«Η μητέρα δεν με προσέγγισε ποτέ. Σήμερα δέχτηκα ένα τηλέφωνο από έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο, ο οποίος μου είπε πως θα έβλεπα την εκδοχή να αναλάμβανα τον πατέρα. Τον ρώτησα επειδή στις πρωινές εκπομπές άλλοτε άκουγα ότι υπάρχουν υποψίες και για τον πατέρα, άλλοτε ότι είναι εκτός του κύκλου των υπόπτων, του είπα “με πιο βήμα, υποστηρίξεως κατηγορίας ή το βήμα της υπερασπίσεως;”. Μου λέει “σε θέλει ο πατέρας”. Επειδή εγώ έχω μια συγκεκριμένη διαδικασία πριν αναλάβω μια υπόθεση, θέλω να γνωρίσω τον άνθρωπο που θα υπερασπιστώ ή θα διεκδικήσω για αυτόν τα δικαιώματά του, είπα ας πάει στο γραφείο να κλείσει ένα ραντεβού», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

Στην συνέχεια ο ποινικολόγος σημείωσε: «Αν πραγματικά με προσέγγιζαν από την πρώτη στιγμή η μητέρα ή ο πατέρας δεν θα είχα λόγο να αρνηθώ. Κάθε μέρα δεχόμαστε εντολές για ανθρώπους που είναι πραγματικά επικίνδυνοι. Η μοίρα του ποινικολόγου είναι να υπερασπίζεται ανθρώπους που κατηγορούνται ότι διέπραξαν εγκλήματα. Από τη στιγμή που δεν επελέγην ως πρώτη επιλογή, δεν θα μπορούσα ποτέ να δεχτώ μια πρόσκληση να αναλάβω μετά από δύο παραιτήσεις. Αυτό με ενοχλεί πολύ εμένα. Πείτε ότι είναι ένας προσωπικός σωβινισμός».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ