Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για τους βιασμούς των τριών ανηλίκων καταγγελλόντων ζήτησε ο Eισαγγελέας Έδρας. Κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου. Ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε «κατωτάτου ουσιαστικού και νομικού επιπέδου» την αγόρευση του Εισαγγελέα.

«Μάλλον την έγραψε από το σπίτι του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος έξω από το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Με την πρότασή του ο κύριος Εισαγγελέας ουσιαστικά προσέβαλε τη διαδικασία η οποία ήταν κατανυκτική 5,5 μήνες. Αγνόησε παντελώς τα όσα ρώτησε το δικαστήριο, τα όσα ρώτησαν οι ένορκοι, τα όσα ρώτησαν οι δικηγόροι.

Ουσιαστικά έγραψε από το σπίτι του ένα ταπεινό πόνημα, πολύ χαμηλού νομικού επιπέδου το οποίο ήταν αντιγραφή του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Σε μία δίκη που διαρκεί 5,5 μήνες δεν μπορεί να έρχεσαι να κάνεις μια αγόρευση μιας ώρας που είναι αντιγραφή του βουλεύματος. Και το κυριότερο, όταν το κάνεις και διαβάζεις ένα γραπτό πόνημα πρέπει να έχεις τη νομική και προσωπική αξιοπρέπεια να το καταθέτεις στο δικαστήριο.

Να αναλαμβάνεις την ευθύνη αυτού που λες και να γίνει μέρος των πρακτικών. Για να μπορεί ο νομικός κόσμος να σε κριτικάρει που διαβάζεις μια ιστορική απόφαση».

Δείτε το χαρακτηριστικό με όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας με για την αγόρευση του Εισαγγελέα:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ