Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου που είναι προφυλακισμένη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για τις τρεις κόρες της: την 6 μηνών Ίριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και της 9χρονης Τζωρτζίνας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή Live News ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, απάντησε σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου σχετικά με τι ώθησε την κατηγορούμενη να αναλάβει εκείνος την υπόθεσή της.

«Αυτό αφορά την κατηγορουμένη και δεν μπορώ να επέμβω στον τρόπο που σκέφτεται. Υπήρχε έκκληση από την πλευρά τη δική της και της οικογένειάς της».

Στη συνέχεια ο γνωστός ποινικολόγος ο οποίος είχε αναφερθεί στο παρελθόν στο γεγονός ότι του ζητήθηκε να αναλάβει την υπόθεση απάντησε για τους λόγους που αποφάσισε να την αναλάβει. «Είχα κρατήσει επιφύλαξη και μελέτησα την δικογραφία. Ο χρόνος της ανάρρωσής μου με βοήθησε να μελετήσω τη δικογραφία στην πιο μικρή της λεπτομέρεια. Με την ανακοίνωση που έχω εκδώσει έχω δείξει και το στίγμα.

Έχω ενοχληθεί αφάνταστα από τις ενέργειες θεσμικών οργάνων εις βάρος της κυρίας Πισπιρίγκου και με τον τρόπο που θεσμικά όργανα και πρόσωπα που χρησιμοποιήθηκαν από θεσμικούς φορείς οδήγησαν σε κατάργηση του τεκμήριου αθωότητας και το κυριότερο από όλα πρωτοφανείς διαδικασίες, με πρωτοφανείς παθολογοανατομικές προσεγγίσεις σε μέσα αποδεικτικά, όπως ήταν τα μετά την εκταφή στοιχεία τα οποία είχαν οι νέοι παθολογοανατόμοι.

Έκανα προσωπική προσέγγιση πριν πω το «ναι». Προσέγγισα ανθρώπους που εκτιμώ οι οποίοι είναι δοκιμασμένοι από τα ελληνικά δικαστήρια πάρα πολλά χρόνια.

Ενοχλήθηκα αφάνταστα με τον τρόπο που προσπάθησαν να ακυρώσουν ακόμα και για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπών, προσωπικότητες όπως του κυρίου Αγαπητού και της κα Τσάκωνα και της κα Τσιόλα. Τα ελληνικά δικαστήρια σέβονται την επιστημοσύνη τους με απαράκλητο τρόπο.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

«Τι δουλειά έχει ο υπουργός δικαιοσύνης να ασκεί πειθαρχική δίωξη χωρίς να έχει εκδοθεί αμετάκλητη πειθαρχική απόφαση στις κυρίες ιατροδικαστές; Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα», σχολίασε ακόμα ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση της Πισπιρίγκου.

Τέλος ο Αλέξης Κούγιας σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου σχετικά με το αν ανέλαβε την υπέράσπιση της κατηγορούμενης πεπεισμένος για την αθωότητά της ο ποινικολόγος απάντησε: «Ποτέ στην καριέρα μου δεν ανέλαβα υπόθεση που δεν είχε υπερασπιστική υποδομή. Δεν έχω καμία ανάγκη ούτε διαφημίσεως, ούτε επαγγελματικής καταξίωσης. Πραγματικά σας λέω ότι αν δεν πίστευα στην υπεράσπισή της συγκεκριμένης κυρίας δεν θα αναλάμβανα αυτή την υπεράσπιση», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ