Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στις κάμερες για το αίτημα αναβολής της σημερινής εκδίκασης της υπόθεσης θανάτου της Τζωρτζίνας με κατηγορούμενη την μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο ποινικολόγος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ξεκαθάρισε πως ήδη έχει υποβάλλει μια σειρά εγγράφων βάσει των οποίων θα ζητήσει αναβολή της έναρξης της δίκης η οποία έχει οριστεί για σήμερα, λόγω κωλύματος με τη συμμετοχή του σε άλλες δίκες οι οποίες αναβλήθηκαν πριν από τις γιορτές και για τις οποίες υπάρχει κίνδυνος ακόμη και παραγραφής.

«Δεν θα είναι απροόπτως. Ήδη έχω καταθέσει στη Γραμματεία του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου όλες τις βεβαιώσεις των δικαστηρίων που έχουν διακοπή προ των εορτών και αφορούν δίκες όπου υπάρχουν πολύ δύσκολα δικονομικά προβλήματα. Υπάρχουν μάρτυρες που έχουν έρθει από άλλη ήπειρο», ανέφερε.

Ο Αλέξης Κούγιας ερωτηθείς σχετικά, είπε πως δικονομικά δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η συνένωση των δυο υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται η κυρία Πισπιρίγκου, δηλαδή αυτή για την οποία η δίκη θα μπορούσε να ξεκινήσει σήμερα, του θανάτου της Τζωρτζίνας και της άλλης που αφορά τον θάνατο των δυο άλλων παιδιών, της Μαρίας Ελένης και της Ίριδας. Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας προέβλεψε ότι η πελάτης του δεν πρόκειται να παραπεμφθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών.

«Δεν αμφισβειτείται η υπαρξη κεταμίνης στη Τζωρτζίνα. Της το χορηγούσαν οι γιατροί»
Στη συνέχεια ανέφερε ότι η ύπαρξη κεταμίνης στο σώμα της Τζωρτζίνας δεν αμφισβητείται, αλλά αποδεικνύεται από έγγραφα ότι την χορηγούσαν οι γιατροί καθώς αποτελούσε μέρος της θεραπείας: «Η ύπαρξη κεταμίνης δεν αμφισβητείται από την εντολέα μου. Προκύπτει από επίσημα έγγραφα ότι οι θεράποντες ιατροί χορηγούσαν κεταμίνη στην Τζωρτζίνα συνεχώς».

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως υπέρ της Ρούλας Πισπιρίγκου θα καταθέσουν δεκάδες επιστήμονες και κυρίως ιατροδικαστές. «Όταν ανέλαβα την υπόθεση αυθόρμητα απευθύνονταν σε μένα τακτικοί ιατροδικαστές σε όλη την Ελλάδα. Να ξέρετε έχουμε “οπλοστάσιο” πλέον 10 ιατροδικαστών και καθηγητών Πανεπιστημίου που έχουν διαφορετική άποψη από τον κ. Λέοντα και των κ. Καρακούκη-Καλογρηά. Έχουν καταθέσει 10 ώρες, 9 ώρες με βιβλιογραφία», πρόσθεσε.

«Απεφάνθη η δικαιοσύνη με πραγματονομωσύνη ότι ο θάνατος της Τζωρτζίναε οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Ούτε ιατρικό λάθος είναι ούτε εγκληματική ενέργεια. Το ίδιο είχε γίνει και με τα άλλα δυο παιδιά», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορούμενη έφτασε λίγο μετά τις 8 και μισή το πρωί της Δευτέρας (9/1) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ