Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η κίνηση του Αλέξη Κούγια να δώσει στη δημοσιότητα, ονόματα και φωτογραφίες βιασθέντων και μηνυτών της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Αλέξης Κούγιας κάνει λόγο για «αδίστακτους, στρατευμένους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» που δήθεν παραπλάνησαν «επί 18 μήνες την ελληνική κοινωνία».

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη στην ανακοίνωσή του έδωσε τα αρχικά των ονομάτων τους ωστόσο στις φωτογραφίες που έστειλε στα ΜΜΕ φρόντισε να επισυνάψει τα πλήρη ονόματά τους.

«Αυτά είναι τα δήθεν ανήλικα παιδιά. Αυτά είναι τα στοιχεία που απέκρυψαν οι δημοσιογράφοι και το δήθεν αντικειμενικό παρατηρητήριο» καταλήγει στην ανακοίνωσή του. Μέχρι στιγμής, εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου αποδοκίμασαν την τακτική του Αλέξη Κούγια.

Να υπενθυμίσουμε ότι σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει και η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του ηθοποιού και σκηνοθέτη, έναντι της καταδίκης του για δύο βιασμούς.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 14/7 αποφυλακίστηκε, αφότου πλήρωσε την εγγύηση των 30.000 ευρώ που όρισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο ανηλίκων αγοριών το 2015. Το δικαστήριο μετά την καταδίκη του αποφάσισε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ