Ο Αλέξης Κούγιας, σήμερα μέσα από μια ανακοίνωσή του διαψεύδει ότι ζήτησε ή προσπάθησε να κάνει αναπαράσταση τού βιασμού ο δεύτερος φερόμενος ως θύμα του Δημητρίου Λιγνάδη.

Συνεχίστηκε εχθές Παρασκευή 8/4, η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για τον βιασμό τριών ανήλικων και ενός ενηλίκου.

Ο μάρτυρας έχει καταθέσει στο δικαστήριο πως βιάστηκε το 2015, σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη. Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ζήτησε από τον μάρτυρα να αναπαραστήσει τη σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού.

Ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι η διαδοθείσα είδηση είναι εντελώς ψευδής και υποστηρίζει ότι η αλήθεια έχεις ως εξής: «Το συγκεκριμένο δήθεν θύμα έχει δώσει στη Δικαιοσύνη τρεις διαφορετικούς τρόπους που δήθεν χωρίς να το θέλει, με βία, τού έγλειψε τον πρωκτό του ο Δημήτρης Λιγνάδης. 

«Ο πρώτος τρόπος που είχε κατατεθεί στον Εισαγγελέα κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο στις 19.2.2021, ήταν ότι, ενώ το ίδιο το δήθεν θύμα παρακαλούσε τον κατηγορούμενο επί ένα χρόνο να του κάνει πρωκτικό έρωτα, ξαφνικά μία νύχτα ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ το φερόμενο θύμα ήταν μπρούμυτα, ακινητοποίησε τα δύο του πόδια με τα δυο του χέρια και συγχρόνως αυνανιζόταν και του έγλειψε τον πρωκτό του. 

«Όταν ο ίδιος και το υπερασπιστικό περιβάλλον του αντιλήφθηκαν ότι αυτή η περιγραφή ήταν αδύνατο να γίνει πιστευτή, διότι ο Δημήτριος Λιγνάδης θα έπρεπε να έχει τρία χέρια, μετά από λίγες μέρες άλλαξε την περιγραφή αυτή και ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος τον έπιασε από τη μέση με το αριστερό του χέρι τόσο σφικτά που πονούσε, με το δεξί του χέρι αυνανιζόταν και με τη γλώσσα του τού έγλειφε τον πρωκτό, προκαλώντας του πόνο στον πρωκτό.

«Όταν στο ακροατήριο αντελήφθη ότι και αυτή η εκδοχή δεν ήταν δυνατό να γίνει πιστευτή, άλλαξε και αυτό τον τρόπο του ιδιόμορφου δήθεν βιασμού του και ισχυρίστηκε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης του έπιανε και τα δύο πόδια, τον έσφιγγε και στη μέση και αυνανιζόταν συγχρόνως και τότε, αφού προηγουμένως είχε ψευδορκήσει και σε σειρά άλλων σημείων της καταθέσεώς του, τον πλησίασα, για να αναδείξω ότι και αυτή η τελευταία εκδοχή ήταν αδύνατο να έχει γίνει, αφού το  κεφάλι του κατηγορουμένου, στην περίπτωση κατά την οποία συνέβαιναν έτσι τα πράγματα, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στο ύψος του πρωκτού του φερόμενου θύματος, αλλά θα ήταν τουλάχιστον στο ύψος του λαιμού του, αν όχι ψηλότερα, και ποτέ στον πρωκτό του.

«Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες παραπληροφόρησαν τους αναγνώστες τους περί του ότι εκείνη τη στιγμή στο ακροατήριο δήθεν το φερόμενο θύμα έβαλε τα κλάματα, κάτι που ουδέποτε συνέβη. Παραπληροφόρησαν επίσης τους αναγνώστες τους περί του ότι δήθεν υπήρξε αντίδραση από το ακροατήριο, αποκρύπτοντας ότι οι μοναδικοί αυτόπτες στο ακροατήριο ήταν οι δύο μόνο συντάκτες, ο ένας σχετικά εύσωμος που τον έχω συναντήσει μόνο σε δίκες ομοφυλοφίλων, όπως του αείμνηστου Μένη Κουμανταρέα, και σε αυτή που εκδικάζεται, και πληροφορήθηκα ότι εργάζεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, και η δεύτερη είναι μία αδύνατη κυρία, κουρεμένη με αγορίστικο τρόπο, που με πληροφόρησαν ότι εργάζεται σε κάποιο παρατηρητήριο. 

«Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες εκτός αυτής της παραπληροφόρησης απέκρυψαν και το γεγονός ότι αυτός ο δεύτερος φερόμενος ως παθών έδωσε ως ημερομηνία του φερόμενου βιασμού του τρεις εντελώς διαφορετικές ημερομηνίες, περιγράφοντας ότι αυτός ο φερόμενος βιασμός άλλοτε συνέβη σε σουίτα ξενοδοχείου και άλλοτε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, άλλοτε μετά το τέλος παράστασης στην Επίδαυρο που σκηνοθέτησε ο κατηγορούμενος, και άλλοτε μετά από παράσταση με Ιάπωνες ηθοποιούς, στην οποία έμεινε μόνο για μισή ώρα.

«Όλη αυτή την προσπάθεια παραπληροφόρησης θα καταγγείλω τη Δευτέρα ενώπιον του Δικαστηρίου και θα ζητήσω τα ονοματεπώνυμα όλων αυτών που έθιξαν την τιμή και την υπόληψή μου παραπληροφορώντας τους αναγνώστες τους, ώστε να τους μηνύσω και να τους ενάγω. Άλλο πράγμα είναι η εξυπηρέτηση ιδιοτελών απόψεων και η ακτιβιστική συμπεριφορά και άλλο η απονομή της Δικαιοσύνης. Αθήνα, 09/04/2022. Αλέξιος Χ. Κούγιας».

Τι απαντά η δικηγόρος του θύματος

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε η δικηγόρος του θύματος, Μαρία Κουρτέση. Όπως έγινε γνωστό χθες, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ζήτησε από τον μάρτυρα να αναπαραστήσει τη σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού, πλησιάζοντάς τον.

«Πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τεκμήριο της αλήθειας ανθρώπων που καταγγέλλουν σοβαρά περιστατικά, όπως ο βιασμός. Γενικά οι ποινικές δίκες είναι πολύ επίπονες και δύσκολες. Μία ποινική δίκη είναι μια κορυφαία στιγμή της πολιτείας να εξετάσει πολύ σοβαρές καταγγελίες. Φυσικά και υπάρχει σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας, αλλά θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τεκμήριο της αλήθειας ανθρώπων που καταγγέλλουν σοβαρά περιστατικά, όπως ο βιασμός.

Οι μάρτυρες καλούνται να περιγράψουν εκ νέου τα όσα βίωσαν και αυτό επηρεάζει την ψυχολογία τους. Οι καταγγέλλοντες θα ταλαιπωρηθούν και θα δεχτούν πολύ σκληρές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ο εντολέας μου είχε μια δύσκολη συναισθηματική στιγμή. Ένας άνθρωπος που πρέπει να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια αυτό που υπέστη, θα πρέπει να τα υποστεί όλα αυτά», σημείωσε.

«Στις καταθέσεις αυτών των ανθρώπων υπήρξαν στοιχεία που αναφέρουν ότι αυτά τα παιδιά τα καλούσε ο κατηγορούμενος σε θεατρικές παραστάσεις, τους έδινε εισιτήρια, ώστε να τα δελεάσει. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε παρουσία τους και σε παράσταση που πρωταγωνιστούσε ο κ. Ρουβάς», συνέχισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ