Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του ηθοποιού και σκηνοθέτη, έναντι της καταδίκης του για δύο βιασμούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι το μεσημέρι της Πέμπτης 14/7 αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, αφότου πλήρωσε την εγγύηση των 30.000 ευρώ που όρισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο ανηλίκων αγοριών το 2015. Το δικαστήριο μετά την καταδίκη του αποφάσισε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης.

Ο συνήγορος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Αλέξης Κούγιας μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» και μάλιστα ανέφερε ότι αντί να αντιδρά ο κ. Λιγνάδης στην άδικη καταδίκη που του επέβαλε το δικαστήριο, αντιδρούν άνθρωποι που έχουν παραπληροφορηθεί.

«Αντί να διαμαρτύρεται ο κύριος Λιγνάδης γιατί καταδικάστηκε ενώ θα έπρεπε να αθωωθεί ολοσχερώς… Αυτό το κύκλωμα που από την αρχή κατασκεύασε αυτή την ιστορία αποδεικνύει ότι δεν ήταν μία ποινική υπόθεση. Ήταν μία οργανωμένη σκευωρία με έντονο πολιτικό υπόβαθρο» ανέφερε αρχικά ο γνωστός ποινικολόγος.

«Είναι υπόβαθρο ανθρώπων από τον χώρο του θεάτρου, το ΣΕΗ έχει παίξει μεγάλο ρόλο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει κατηγορηθεί για 6 βιασμούς, εκ των υστέρων παραμένουν 4, εκ των υστέρων παραμένουν 2. Θα έπρεπε να γνωρίζετε και τους βιασθέντες. Υπάρχει μία παραπληροφόρηση ότι ο κύριος Λιγνάδης είναι βιαστής».

«Στην Ελλάδα όπως σε όλες τις δημοκρατικές χώρες θεωρείται κάποιος ότι έχει διαπράξει ένα έγκλημα όταν έχει καταδικαστεί αμετακλήτως» τόνισε στη συνέχεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ