Στο μεγαλύτερο ματς της ιστορίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Εθνική πόλο ανδρών πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση. Η Ελλάδα «διέλυσε» με 9-6 τη θρυλική Ουγγαρία στον ημιτελικό του τουρνουά και έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, όπου θα παίξει για το χρυσό μετάλλιο.

Μετά το τέλος του ματς, οι Έλληνες πολίστες έστησαν ένα μικρό πάρτι στα αποδυτήρια, τραγουδώντας αγκαλιασμένοι: «Ελλάς ολέ ολέ, δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ». Λίγες ώρες αργότερα, όμως, ο αρχηγός της Εθνικής, Γιάννης Φουντούλης ζήτησε συγγνώμη απ’ όλους τους Έλληνες για τη χαρά και τον ενθουσιασμό των διεθνών, που δεν ταιριάζει με τις τραγικές στιγμές που βιώνει η χώρα λόγω των πυρκαγιών.

Για τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, όμως, η χαρά της πρόκρισης σκεπάστηκε από θλίψη. Την ώρα που ο 21χρονος πολίστας ζούσε τη μεγαλύτερη στιγμή της αθλητικής του καριέρας, το σπίτι της οικογένειάς του στην περιοχή της Αγίας Άννας παραδινόταν στις φλόγες.

Την θλιβερή είδηση γνωστοποίησε ο πατέρας του, Τάσος Παπαναστασίου, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας: «Και τώρα ας μου πει κάποιος: όταν την ίδια στιγμή που η φωτιά μπαίνει στο σπίτι σου στην Αγία Άννα, ο γιος σου κερδίζει μετάλλιο στο Τόκιο, κλαις από χαρά ή από λύπη;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ