Μετά από μερικές μέρες απουσίας από τα social media και μια σειρά από αρνητικά σχόλια και μηνύματα που δέχθηκε, αναφορικά με την υπόθεση του βιασμού στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης μιλά για πρώτη φορά. Ο γνωστός youtuber με ένα βιντεό του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram απαντά σε ό,τι έχει να κάνει με εκείνον αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση και ξεκαθαρίζει τη θέση του.

Τι είπε για τον Δημήτρη Φιντιρίκο και τα απειλητικά μηνύματα που δέχθηκε

«Καλησπέρα σας είπα χθες ότι με το που λήξει το 24ωρο και πέσουν τα stories θα βγω να μιλήσω. Αυτό θα κάνω και επιλέγω να υπάρχει αυτούσιο το βίντεο και να μην παρερμηνευτεί τίποτα από αυτά που θα πω. Ο λόγος που δεν βγήκα να μιλήσω και αποδείχθηκε αληθινός, είναι ό,τι κάθε φορά που βγήκα να δηλώσω το ο,τιδήποτε αποπροσανατολιζόταν το ενδιαφέρον από εκεί που υπήρχε πραγματικά ανάγκη -δηλαδή από το αποτρόπαιο έγκλημα στη Θεσσαλονίκη- και ασχολιόμασταν με το ο,τιδήποτε άλλο άκυρο, που δεν είχε καμία απολύτως σχέση.

Επειδή πίσω από αυτό το προφίλ είμαι μόνο εγώ κι όχι εσείς ακούστε τη σειρά που έγιναν τα πράγματα. Με το που έσκασε η υπόθεση με το χυδαίο έγκλημα στη Θεσσαλονίκη, άρχισα να δέχομαι απειλητικά, χυδαία και πρόστυχα μηνύματα -και ντροπή σε όσους μου τα έστειλαν-επειδή ο Δημήτρης Φιντιρίκος που αναφέρθηκε ως βιαστής, κρατάει το παιδί μου στην τελευταία του φωτογραφία. Τα μηνύματα που δέχθηκα ήταν “να σου ψοφίσει”, “καρκίνος σε εσένα και την οικογένειά σου”, “θάψτο”, “θα στο βιάσει”, “αν σε πετύχω, θα σε περάσω από πάνω με το αυτοκίνητο”. Για ποιον λόγο εγώ να ρουφάω κάτι για το οποίο δεν φταίω.

Βγήκα και είπα στο βίντεο ότι τάσσομαι υπέρ της κοπέλας, είμαι κατά των βιαστών. Επειδή με ρωτάτε για το συγκεκριμένο άτομο (σ.σ. τον Δημήτρη Φιντιρίκο) έλειπε στις 31 Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι. Ο δικηγόρος της 24χρονος επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πουθενά το όνομά του στη δικογραφία της κοπέλας. Από εκεί και πέρα δεν είμαι υπόλογος για τις πράξεις κανενός», ανέφερε.

Τα likes στα ρατσιστικά σχόλια

Και συνέχισε: «Πάμε να σας πω πώς χάθηκε η μπάλα. Αφού τον βαφτίσαμε βιαστή ή συγκαλυπτή βιαστών, λες κι εμένα με κόφτει ποιος θα σαπίσει στη φυλακή, που εύχομαι να σαπίσει και η τελευταία τους παρανυχίδα για όποιον έβαλε το λιθαράκι του σε αυτό το χυδαίο έγκλημα, πάμε να τον βγάλουμε ρατσιστή και ομοφοβικό. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Πάμε στα βίντεο του 2017 και 2018, παίρνουμε ένα χιουμοριστικό βίντεο, κόβουμε πέντε δευτερόλεπτα και τον βαφτίζουμε ρατσιστή και ομοφοβικό.

Και θα μου πεις τώρα “καλά ρε Καραγκιόζη, προσπαθείς να με πείσεις ότι δεν είσαι ομοφοβικός και ρατσιστής, αλλά έχει πατήσει έξι likes στο Twitter που είναι άκρως σεξιστικά και ομοφοβικά κατά ενός συγκεκριμένου προσώπου. Ο λογαριασμός στο Twitter ανήκει σε εμένα και δεν είναι κάποιο fan page, στον λογαριασμό έχω πρόσβαση μόνο εγώ και ο λογαριασμός δεν χακαρίστηκε. Τα likes έγιναν από εμένα.

Μέσα σε αυτό το ιντερνετικό και όχι μόνο bullying, που δέχθηκα τις τελευταίες μέρες, είδα έξι σχόλια που αν και με λάθος τρόπο με υποστήριξαν, γι’ αυτό και πάτησα τα likes. Λάθος μου, αλλά γι’ αυτό τα πάτησα. Όταν μετά από μια ώρα συνειδητοποίησα το πόσο λάθος είναι αυτό που γράφει, το ότι ασχολείται με τη σεξουαλική προτίμηση ενός ανθρώπου και το πόσο χυδαία τον βρίζει και κατάλαβα ότι θα νιώσει όσο άσχημα έχω νιώσει κι εγώ τις τελευταίες μέρες, τα απέσυρα γιατί δεν με αντιπροσωπεύουν. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του και ποια είναι η σεξουαλική του προτίμηση και το έχω αποδείξει εδώ και χρόνια.

«Η όλη φάση πουλάει και τον έχουμε βγάλει βιαστή, συγκαλυπτή βιαστή, ομοφοβικό, σεξιστή, ρατσιστή»

Επειδή η όλη φάση πουλάει και τον έχουμε βγάλει βιαστή, συγκαλυπτή βιαστή, ομοφοβικό, σεξιστή, ρατσιστή, πάμε να τον βγάλουμε και κλέφτη. Βγαίνει ένα προφίλ και ποστάρει δημόσια ότι το όνομά μου είναι μπλεγμένο σε μια υπόθεση κλοπής 30.000 ευρώ και γράφει αυθαίρετα ότι εκρεμμεί δικαστήριο στο όνομά μου για την υπόθεση. Γνωστοποιώ δημόσια ότι ουδεμία σχέση έχω. Και προκαλώ αυτό το άτομο, αν έχει τόσο αδιάσυστες αποδείξεις και με διασύρει και με βγάζει κλέφτη να το αποδείξει.

Εφόσον εξήγησα τα αυτονόητα και ότι το όνομά μου μπλέχθηκε σε ένα εμπορικό παζάρει άνευ προηγουμένου, το μοναδικό θετικό που μπορώ να κρατήσω από όλο αυτό είναι ότι πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα μια γραμμή υποστήριξης για τα θύματα του ηλεκτρονικού Bullying, διότι πολύ απλά κάποιος ψυχικά πιο αδύναμος μπορεί να ξεκινήσει καμιά ώρα πτήση από τον τέταρτο όροφο, νομίζοντας ότι είναι ο superman και φορά μπέρτα και να καταλήξει χαλκομανία στο οδόστρωμα. Και να έχουμε ένα θύμα cyber bullying από το τίποτα.

Θα ήθελα να μην βιώσει κανείς άλλος αυτό που βίωσα τις τελευταίες μέρες, αυτόν τον πανελλήνιο διασυρμό, στηριζόμενο σε πράγματα που δεν ισχύουν. Να μην νιώσει κανείς όσο άσχημα ένιωσα τις τελευταίες μέρες, να μην μπορώ να ανταποκριθώ στα οικογενειακά μου καθήκοντα, να μην κοιμάμαι, να βλέπω εφιάλτες και να είναι το σπίτι σε ένα κλίμα, λες και έχουμε κηδεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ